PSD va depune moţiune de cenzură după încheierea stării de alertă

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat astăzi începerea strângerii de semnături pentru moţiune.

Adăugat: 17 Iunie 2020
Ultima actualizare:17 Iunie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Marcel Ciolacu, președintele PSD
trimite pe mail

Social-democraţii vor depune moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Orban, imediat după încheierea stării de alertă, nemulţumiţi că parlamentul a fost ocolit de guvern când a decis prelungirea măsurii.

Liderul interimar al partidului, Marcel Ciolacu, a anunţat astăzi începerea strângerii de semnături pentru moţiune.

De asemenea, PSD va sesiza Curtea Constituţională în privinţa hotărârii de prelungire a stării de alertă cu 30 de zile, după ce executivul a trimis parlamentului o informare în acest sens şi nu a supus decizia aprobării legislativului, a mai spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Am constatat cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România, respectiv ocolirea parlamentului în ceea ce priveşte restrângerea de drepturi şi libertăţi ale românilor, lucru stipulat explicit în Constituţia României şi în nenumărate decizii ale Curţii că nu se poate face fără lege în parlament.

Între timp, premierul Ludovic Orban a trimis şefilor parlamentului o adresă în care arată baza legală pentru care legislativul a fost doar informat în legătură cu prelungirea stării de alertă.

Astfel, se menţionează în adresă: "pentru situaţia prelungirii stării de alertă, spre deosebire de momentul instituirii acesteia, în Legea 55 din 2020 nu este prevăzută atribuţia guvernului de a se adresa parlamentului printr-o solicitare de încuviinţare".Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Iunie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza