PSD Transilvania şi Banat se pronunţă pentru alianţa cu PNL-PC

Preşedintele PSD, Victor Ponta, afirmă că toţi liderii de organizaţii judeţene PSD din Transilvania şi Banat, reuniţi la Bistriţa, s-au pronunţat, în principiu, pentru alianţa cu PNL şi PC.

Adăugat: 21 Ianuarie 2011
Ultima actualizare:22 Ianuarie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Întrebat ce se va întâmpla dacă anumite organizaţii se vor opune alianţei cu PNL şi PC, Ponta a declarat că nu va fi sacrificat un proiect naţional pentru "o problemă locală" şi că până acum nu a existat niciun punct de vedere împotriva principiilor acestei construcţii politice.
 

 

Victor Ponta a adăugat că alianţa trebuie încheiată cel târziu până la data de 1 martie, spunând că, în caz contrar, aceasta riscă să nu se mai realizeze.
 

 

"Boală lungă, moarte sigură. Până la 1 martie ne hotărâm: ori facem alianţa, ori nu o mai facem. Dacă o ţinem mult prea mult, după aceea domnul Antonescu o să fie întrebat mereu de ce a zis Ponta şi eu o să fiu mereu întrebat de ce a zis domnul Antonescu. Aşa că până la 1 martie cred că e un termen absolut necesar", susţine liderul PSD.
 


Paritate numai pentru guvernare

 

În ceea ce priveşte viitoarele liste de candidaţi ale alianţei, Victor Ponta spune că acestea vor fi decise de opţiunea electoratului, chiar dacă, în alianţă, PSD şi PNL sunt considerate părţi egale.
 

 

" Nu vorbim aici de procente sau de vot, asta oamenii vor decide, la vot, dar avem interesul comun de a prezenta cei mai buni candidaţi, care să fie aleşi de oameni. În rest, în tot ceea ce ţine de desemnare, suntem de acord şi nu trebuie să ne oprim de orgolii sau de sentimente de 'noi suntem mai mari, ei sunt mai mici, ei stau mai bine, noi stăm mai prost'. Sunt absolut de acord şi am fost de acord că suntem două părţi egale, că principiul acestei egalităţi este un principiu corect şi că, dincolo de asta, vom desemna împreună candidaţii pe care oamenii vor să îi voteze", a declarat Victor Ponta.


Liderul PSD a spus  că, dacă PSD şi ACD vor reuşi să formeze viitoarea guvernare, Executivul va fi format pe principii paritare, însă la alegerile locale candidaţii vor fi desemnaţi prin sondaje.

 

 

PSD nu a făcut nicio ofertă către UDMR
 

 

În ceea ce priveşte colaborarea cu UDMR, Victor Ponta susţine că partidul său nu a facut niciun fel de ofertă ca  UDMR să se alăture opoziţiei şi nici nu crede că va face, întrucât sunt lucruri pe care PSD nu le poate ceda.

 

 

"Noi nu am facut niciun fel de ofertă UDMR şi nici nu cred că vom face noi, cel puţin PSD. Avem o anumită istorie a relaţiei noastre cu UDMR şi sunt lucruri pe care nu le vom ceda. Eu nu vreau să fiu Boc şi să fiu de acord să-mi ceară orice numai să mă ţină în funcţie. Cred că genul acesta de politică e o politică antinaţională”, a spus Victor Ponta.
 

 

Liderul PSD a adăugat că actualii guvernanti „ne vând pe toti” ca să îşi păstreze funcţiile.Autor:
Cristina Ghioca
Editor:
Cristina Ghioca
Reporter:
Cristina Sabău
Adăugat:
21 Ianuarie 2011
Ultima actualizare:
22 Ianuarie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza