PSD susţine în continuare majorarea salariului minim pe economie

Liviu Dragnea susține că majorarea salariului minim nu este un moft, ci o necesitate.

Adăugat: 17 Decembrie 2015
Ultima actualizare:17 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, președintele PSD
trimite pe mail

PSD susţine în continuare majorarea salariului minim pe economie, dar nu doreşte să pună presiune pe guvern, a afirmat astăzi preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea.

"Chiar marţi am primit răspunsul că ia în calcul serios majorarea salariului minim. Vreau ca ei să-şi facă analiza proprie, nu sub presiune. Din câte am înţeles, se lucrează la guvern, la Ministerul Muncii, la Ministerul de Finanţe, au dicuţii şi în guvern. Nu cred că guvernul nu va majora salariul minim, pentru că nu e vorba de un moft", a spus președintele PSD.

Liviu Dragnea apreciază că din punct de vedere al competitivităţii salariul minim nu afectează activitatea agenţilor economici.

Potrivit acestuia,"Guvernul Boc a tăiat posibilităţile de negociere a salariilor pentru angajaţi, singura pârghie pe care o mai poate folosi cineva este HG care să stabilească salariul minim, nemaifiind contracte colective, sunt 500.000 de angajatori şi 14.000 de contracte colective şi milioane de angajaţi cărora nu le mai apără nimeni drepturile şi atunci Guvernul trebuie să uzeze de această pârghie".

Premierul Dacian Cioloş declara, la începutul săptămânii, că Executivul trebuie să ia o decizie până la sfârşitul acestui an în ceea ce priveşte situaţia salariului minim, indiferent că este vorba de menţinerea acestuia la nivelul actual sau de modificarea lui.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza