PSD solicită schimbarea Regulamentului de revocare a președintelui Camerei Deputaților

Parlamentarii PSD solicită schimbarea în regim de urgență a Regulamentului care prevede procedura de revocare a președintelui Camerei Deputaților.

Adăugat: 9 Mai 2016
Ultima actualizare:9 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, președintele PSD
trimite pe mail

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, consideră necesară modificarea regulamentului privind procedura de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor.

El a declarat că parlamentarii social-democraţi solicită această schimbare în regim de urgenţă.

"Eu am vorbit cu colegii mei de la Camera Deputatilor să nu mai declanşeze proceduri care se pot bloca la domnul care a fugit cu scaunul şi atunci mi-au zis că cea mai bună variantă, cea mai sigură variantă este să depună la comisia de regulament -şi cred că au şi depus propunere de modificare a regulamentului pentru a fi pus în acord cu decizia Curţii Constituţionale, care este o decizie firească. Preşedintele Camerei - se poate solicita revocarea de către grupul care l-a propus, pentru că, nefiind o funcţie administrativă, nu a fost ocupată prin concurs, ci printr-un vot politic", a spus Dragnea.

În data de 4 mai, ședinţa de revocare a lui Valeriu Zgonea de la şefia Camerei Deputaţilor a fost suspendată, pentru că liderii de grup nu au ajuns la un consens.

Cu acea ocazie, Valeriu Zgonea a transmis o adresă conducerii Camerei prin care susţinea că cererea grupului parlamentar al PSD de revocarea a sa din funcţie, e ilegală, pentru că trebuie făcută doar de liderul grupului parlamentar din care face parte.

De cealaltă parte, liderul deputaţilor social democraţi, Florin Pâslaru, a susţinut că are dreptul de a cere revocarea.

Conform articolului 26 paragraful 3 din Regulamentul Camerei Deputaţilor revocarea preşedintelui poate fi cerută de grupul parlamentar care l-a propus.



Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza