PSD solicită desecretizarea contractului Roşia Montană

Social democraţii cer clarificări privind exploatarea minieră de la Roşia Montana şi solicită referedum în această problemă.

Adăugat: 20 Septembrie 2011
Ultima actualizare:20 Septembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PSD şi Mişcarea Verzilor Democraţi Agrarieni au iniţiat o petiţie publică, prin care solicită desecretizarea contractului Roşia Montană Gold Corpotation şi organizarea unui referendum privind modul de exploatare a aurului românesc.

Cei care vor să semneze petiţia o pot face la centrele special amenajate în oraşe, precum şi online. 

La conferinţa de presă  la care s-a anunţat această iniţiativă, deputatul PSD Carmen Moldovan a infirmat declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, potrivit cărora Roşia Montană va crea peste un milion de locuri de muncă.

"Îl auzeam pe Traian Băsescu vorbind despre crearea a 1,2 milioane de locuri de muncă, ceva în genul acesta. Este o minciună foarte mare, pentru că, potrivit Băncii Mondiale, la Roşia Montană a fost făcut un studiu de impact, în mod special pe acea zonă, şi s-a ajuns la concluzia că acest proiect poate crea maximum 350 de locuri de muncă în minerit, în condiţii optime de producţie", a spus Carmen Moldovan.

Preşedintele este  pentru deschiderea exploatării miniere

Preşedintele Traian Băsescu s-a pronunţat , în mai multe rânduri , pentru deschiderea de noi exploatări miniere , inclusiv a celei de la Roşia Montană , ceea ce va duce la crearea de noi locuri de muncă .

El a condiţionat însă realizarea proiectului  de respectarea standardelor de mediu europene .

Deschiderea exploatării este susţinută de mai multe primării din zonă , de sindicatul minier local , precum şi de Patronatul Societatilor de Constructii , care estimează că aceasta va duce la dezvoltare economică . Împotriva proiectului sunt mai multe organizaţii neguvernamentale , care susţin că realizarea lui ar duce la poluarea zonei.

Împotriva proiectului sunt mai multe organizaţii neguvernamentale care susţin că realizarea lui ar duce la poluarea zonei.
  Autor:
Dan Carp
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
20 Septembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza