PSD şi PNL vor colabora în continuare cu Partidul Conservator

Liderii PSD şi PNL declară că nu se vor dezice de colaborarea cu conservatorii. Mai mult, ei susţin că alianţa politică cu Dan Voiculescu s-a făcut pentru a se forma o majoritate parlamentară, deşi ştiau de suspiciunile care planau asupra acestuia.

Adăugat: 11 Martie 2011
Ultima actualizare:11 Martie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul social-democraţilor, Victor Ponta a lăsat, vineri, să se înţeleagă că nu este persoana potrivită pentru a comenta verdictul Instanţei Supreme, potrivit căruia preşedintele fondator al partidului conservator Dan Voiculescu ar fi colaborat cu fosta Securitate.


În opinia liderului PSD, şeful statului ar putea explica, cel mai bine, ce înseamnă colaborarea cu fosta Securitate, şi ce consecinţe poate avea.


"Eu, pe vremurile acelea când cu Securitatea, eram la şcoală şi jucam baschet. Domnul Băsescu, care şi dânsul a colaborat cu Securitatea, dânsul ne poate spune cât de rău a fost şi ce a fost atunci să conlucrezi cu Securitatea. Nu pe mine trebuie să mă întrebe cineva", a declarat liderul social democrat.


PNL va colabora cu Partidul ConservatorPreşedintele liberal Crin Antonescu a declarat că partidul său va respecta în continuare înţelegerea cu PC, inclusiv cu preşedintele său fondator, Dan Voiculescu.Crin Antonescu a mai precizat că nu este dispus să devină victima unei propagande, mai ales că legea lustraţiei încă nu este în vigoare.

 

În opinia liderului PNL, o astfel de lege ar fi împiedicat aceste categorii de persoane să participe la reorganizarea societăţii, dar acest gest politic nu a fost posibil."N-am ipocrizia pe care văd că o au tot felul de anticomunişti recenţi şi antisecurişti parţiali în aceste zile. Voi duce şi voi respecta această înţelegere, voi colabora cu PC în întregimea sa, inclusiv cu Dan Voiculescu, atâta vreme cât elementele acestei înţelegeri politice şi proiectele politice ale acestei alianţe vor fi respectate de fiecare dintre părţi", a adăugat Crin Antonescu.De altfel, liderul PNL, Crin Antonescu, a reamintit şi cazul lui Theodor Stolojan, despre care s-a spus că a ocupat funcţii importante în regimul comunist şi totuşi a fost ales cu majoritate zdrobitoare preşedinte al liberalilor.

 

 

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au acuzat,  joi, pe preşedintele  de onoare al PC, Dan Voiculescu, de colaborare cu fosta Securitate, numele său conspirativ a fost  "Felix".

 

 

Hotărărea irevocabilă a ICCJ confirmă decizia Curţii de Apel Bucureşti.

 


Liderul conservator, Dan Voiculescu, a declarat că este "un verdict incorect, care reflectă imensele presiuni exercitate asupra magistraţilor" şi preciza că procesul va fi continuat la CEDO.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Petruţa Obrejan
Adăugat:
11 Martie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza