PSD şi PNL trebuie să stabilească un nou şef al Autorităţii Electorale Permanente

Fostul președinte al AEP, Constantin Mituleţu-Buică, a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate că şi-ar fi angajat cumnata în instituţia pe care o conducea.

Adăugat: 12 Februarie 2023
Ultima actualizare:12 Februarie 2023

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PSD şi PNL trebuie să stabilească un nou şef al Autorităţii Electorale Permanente.

Săptămâna viitoare, luni, intră în vigoare demisia lui Constantin Mituleţu-Buică din funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, care a fost înaintată celor două camere ale legislativului încă din luna ianuarie.

Acesta a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate că şi-ar fi angajat cumnata în instituţia pe care o conducea.

Până în acest moment, însă, coaliţia de guvernare nu a anunţat nicio decizie privind un înlocuitor al acestuia.

Senatorii îl aşteaptă miercuri de la ora 11:30 pe ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, la ora destinată Guvernului, pentru a da explicaţii privind declaraţia potrivit căreia soţul fostei şefe DIICOT a fost achitat în cadrul unui proces, deşi nu exista o sentinţă în acest sens. Invitaţia a fost lansată de USR, care consideră că ministrul ar fi încălcat grav regulile din justiţie şi că ar trebui să demisioneze.

Tot USR îl invită pe ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, Marcel Boloş, la Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, pentru a prezenta stadiul implementării PNRR în domenii importante, precum reforma pensiilor şi legile educaţiei. RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (12 februarie, ora 13:06)Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Februarie 2023


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza