PSD şi ALDE renunţă temporar la moţiunea de cenzură

PSD şi ALDE renunţă pentru moment la moţiunea de cenzură, dar "rămân cu ochii pe Guvern".

Adăugat: 11 August 2016
Ultima actualizare:11 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea
trimite pe mail

PSD şi ALDE renunţă pentru moment la moţiunea de cenzură la adresa guvernului Cioloş.

Anunţul a fost făcut de liderii celor două formaţiuni, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu,  care au avut astăzi o conferinţă pe această temă.

"Am luat act, împreună, de declaraţia premierului Dacian Cioloş în legătură cu o temă de dezbatere destul de prezentă în ultimele zile şi anume tăierea drepturilor pentru unele categorii sociale - veteranii de război, văduvele veteranilor de război, persoanele cu dizabilităţi. Din declaraţia de azi am înţeles că premierul intenţionează să întreprindă modificările necesare, să opereze modificările necesare în actele normative aferente. E vorba de Codul fiscal şi de hotărârea de guvern, în aşa fel încât, în final, veteranii de război, văduvele acestora şi persoanele cu dizabilităţi să aibă aceste drepturile câştigate garantate şi nimeni (...) să nu mai iniţieze vreun act normativ care să pună sub semnul întrebării aceste treburi. Obiectivul principal a fost acesta, am reacţionat la această nedreptate inadmisibilă din punctul nostru de vedere, aşteptăm în continuare ca vorbele de azi ale prim-ministrului să se transforme în fapte şi să vedem care sunt modificările pe care o să le facă. În funcţie de asta, vom relua discuţia", a spus Liviu Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul ALDE.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a spus la rândul său,  că ALDE are o atitudine "responsabilă", care se bazează pe votul dat de români la alegerile locale.

 "Aşa-zisul Guvern tehnocrat devine pe zi ce trece mai politic. Ideea moţiunii de cenzură nu am abandonat-o, rămâne, putem să o facem în orice moment, aşa că stăm cu ochii pe ceea ce face Guvernul",  a declarat copreşedintele ALDE.

Potrivit acestuia, dacă s-ar fi hotărât la începutul sesiunii parlamentare depunerea unei moţiuni de cenzură, acest lucru s-ar fi petrecut după adoptarea de către Guvern a ordonanţei de urgenţă privind reglementarea votului românilor în străinătate.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza