PSD și ALDE au semnat protocolul de colaborare pentru locale

Potrivit protocolului, filialele PSD şi ALDE au posibilitatea să încheie alianţe la nivel local.

Adăugat: 11 Februarie 2016
Ultima actualizare:11 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: De la stânga la dreapta: Călin Popescu Tăriceanu, copreședinte ALDE, Liviu Dragnea, președinte PSD și Gabriel Oprea, președinte UNPR
trimite pe mail

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi copreşedinţii Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, au semnat miercuri, un protocol de colaborare pentru alegerile locale.

Documentul prevede între altele că filialele PSD şi ALDE au posibilitatea să încheie alianţe la nivel local.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că social-democraţii au libertatea de a colabora punctual pe plan local cu reprezentanţii ALDE şi UNPR, inclusiv candidaturi pe liste comune.

Ca să se încheie undeva o alianţă locală în trei, trebuie să vrea toate cele trei părţi. De la PSD nu există interdicţie, nu pot face cu PNL-ul sau cu PMP-ul, a spus Liviu Dragnea.

ALDE a stabilit că va avea la alegerile locale candidaţi proprii, însă pot fi şi excepţii, acolo unde este cazul, a precizat copreşedintele formaţiunii politice, Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit documentului, PSD şi ALDE vor constitui împreună majorităţi în consiliile locale şi judeţene, în vederea asigurării unei guvernări eficiente şi stabile în interesul cetăţenilor.

După alegerile locale, vom face majoritate la nivelul consiliilor locale, municipii reşedinţă de judeţ, respectiv consiliu judeţean cu PSD şi nu cu un alt partid, a susținut Daniel Constantin, copreşedinte ALDE.

Social-democraţii şi reprezentanţii ALDE urmează să stabilească după alegerile locale condiţiile pentru o eventuală colaborare electorală pentru parlamentarele din toamnă. PSD a încheiat şi cu UNPR, săptămâna trecută, un protocol similar de colaborare pentru alegerile locale şi cele generale.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza