PSD şi ALDE ar putea renunţa la cota zero pentru tranzacţiile imobiliare ar putea

Coaliţia de guvernare ar putea renunţa la introducerea cotei zero pentru tranzacţiile imobiliare, dacă discuţiile cu agenţii economici vizaţi de aceste prevederi demonstrează că măsura nu ar fi benefică.

Adăugat: 27 Aprilie 2017
Ultima actualizare:27 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liderii coaliţiei de guvernare- Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea
trimite pe mail

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat că decizia va fi luată săptămâna viitoare, după întâlnirea pe care o va avea cu parlamentarii din Comisiile de Buget-Finanţe şi cu ministrul de resort, Viorel Ştefan.

"Am stabilit cu colegii mei din comisiile de specialitate să ne vedem săptămâna viitoare, să spună care au fost ultimele discuţii cu agenţii economici din domeniu, pentru că cei către care ne adresam cu această măsură se pare că au o temere justificată în sensul că pot ajunge în situaţia să aibă probleme cu cash flow-ul pentru că o să aibă de recuperat TVA. În acelaşi timp, am cerut Ministerului de Finanţe să găsească o modalitate prin care să vedem dacă se poate rezolva această problemă, să nu ajungă agenţii economici din domeniu în situaţia în care să aştepte să-şi recupereze nişte bani un an, doi ani de zile", a declarat Liviu Dragnea.

Potrivit Programului de guvernare pentru perioada 2017 ? 2020, prezentat în Parlament de premierul Sorin Grindeanu, TVA-ul pentru vânzarea de locuinţe, precum şi impozitul pe transferul proprietăţilor cu valoare mai mică de 100.000 euro urmau să fie eliminate de anul acesta, aminteşte redactorul RRA, Angela Matei.Autor:
Angela Matei
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
27 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza