PSD sesizează CCR în legătură cu prelungirea stării de alertă

Social-democraţii sunt nemulţumiţi că Guvernul a nu a mai supus votului în legislativ hotărârea privind prelungirea măsurilor excepţionale.

Adăugat: 22 Iunie 2020
Ultima actualizare:22 Iunie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PSD va depune, luni,  la Curtea Constituţională sesizarea privind existenţa unui conflict constituţional între parlament şi guvern cu privire la prelungirea stării de alertă, a anunţat preşedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu.

Social-democraţii sunt nemulţumiţi că Guvernul a nu a mai supus votului în Legislativ hotărârea privind prelungirea acestor măsuri excepţionale.

Şi tot ieri, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a acuzat Guvernul că nu ar prezenta adevărul în privinţa numărului de infectări cu noul coronavirus, că a blocat procesul de testare organizat de Primăria Generală a Capitalei şi că nu a făcut cunoscută componenţa Grupului de Comunicare Strategică.

Lucian Romaşcanu: Am solicitat în nenumărate rânduri să ni se spună câte persoane sunt infectate. Ni se spun doar testele procesate, iar numărul testelor fluctuează în funcţie de interesele de moment ale PNL. A testat puţin când au intrat în ţară peste două milioane de oameni. Acum, când PNL are interesul propriu de a prelungi starea de alertă, testează mult mai mult, nu comunică numărul de persoane care au trecut prin carantină şi prin izolare, ci doar pe al celor care se află în izolare şi carantină la un moment dat, fapt care face imposibilă evidenţă reală.

Premierul Ludovic Orban a respins aseară acuzaţiile şi a explicat că nu ar exista nicio posibilitate de manipulare a datelor cu privire la cazurile de coronavirus.

El a precizat că există un sistem de centralizare a informaţiilor din laboratoarele de testare şi toatea aceste date se înregistrează, iar sistemul este public.

Laboratoarele acreditate au o capacitate de testare care a fost crescută la peste 17.000 de teste zilnic, a mai spus şeful Executivului.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Iunie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza