PSD retrage sprijinul politic guvernului Sorin Grindeanu

PSD a retras, în unanimitate, sprijinul politic pentru guvernul Sorin Grindeanu.

Adăugat: 14 Iunie 2017
Ultima actualizare:14 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Membrii CExN au votat în unanimitate pentru excluderea din PSD a celor care vor accepta să facă parte dintr-un eventual cabinet al lui Sorin Grindeanu.

Toţi miniştrii PSD şi-au dat demisia, după ce preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu anunţase mai devreme că miniştrii partidului au renunţat la funcţiile lor.

Conform preşedintelui PSD Liviu Dragnea guvernul a realizat mai puţin de 39% dintre măsurile prevăzute în programul de guvernare pentru această perioadă.

Cel de-al doilea partid al coaliţiei de guvernare, ALDE, a decis şi el retragerea sprijinului politic pentru Cabinetul Sorin Grindeanu.

Miniştrii ALDE şi-au scris demisiile, a anunţat liderul Alianţei, Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că viitorul premier va fi nominalizat tot de coaliţia PSD-ALDE, care a câştigat alegerile şi deţine majoritatea în Parlament.

PSD a retras, în Comitetul Executiv al partidului, în unanimitate, sprijinul politic pentru guvernul Sorin Grindeanu. Membrii CExN au votat în unanimitate pentru excluderea din PSD a celor care vor accepta să facă parte dintr-un eventual cabinet al lui Sorin Grindeanu. Toţi miniştrii PSD şi-au dat demisia, după ce preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu anunţase mai devreme că miniştrii partidului au renunţat la funcţiile lor.

Conform preşedintelui PSD Liviu Dragnea guvernul a realizat mai puţin de 39% dintre măsurile prevăzute în programul de guvernare pentru această perioadă.

Cel de-al doilea partid al coaliţiei de guvernare, ALDE, a decis şi el retragerea sprijinului politic pentru Cabinetul Sorin Grindeanu.

Miniştrii ALDE şi-au scris demisiile, a anunţat mi devreme liderul Alianţei, Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu: Cantitativ vorbind, sunt, dintr-un total de peste 390 de măsuri, 260 care nu sunt implementate, nu sunt abordate, deci cantitativ nu stăm bine, dar sigur că mult mai importantă este latura calitativă. Sunt proiecte importante care ar fi trebuit demarate şi care nu au fost pornite. Un lucru care ni se pare foarte important - noi am trecut prin Parlament, după cum ştiţi, legea salarizării unitare, dar acest lucru ar fi trebuit corelat cu o reformă importantă a principalelor servicii publice, fie că vorbim de învăţământ, fie că vorbim de sănătate, de administraţie, de ordine publică, în aşa fel încât în paralel cu mărirea de salarii să existe şi o creştere a calităţii serviciilor publice şi să nu se lase impresia că suntem, haideţi să spunem, iresponsabili cu cheltuirea banului public, fără să avem conştiinţa necesităţii îmbunătăţirii calităţii serviciilor pentru cetăţenii noştri.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că viitorul premier va fi nominalizat tot de coaliţia PSD-ALDE, care a câştigat alegerile şi deţine majoritatea în Parlament, după cum ne-a relatat reporterul nostru Mugur Mihăiţă.

- See more at: http://www.romania-actualitati.ro/psd_i_a_retras_sprijinul_politic_guvernului_grindeanu-103796#sthash.wSUsTzis.dpuf


Autor:
Gabriel Klimowicz
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
14 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza