PSD propune în proiectul de buget creşterea salariilor şi scăderea taxelor
Proiectul de buget al PSD pe 2017 are trei direcţii majore: creşterea veniturilor populaţiei, creşterea salariilor din sistemul public şi creşterea punctului de pensie.
Adăugat: 8 Decembrie 2016
Ultima actualizare:8 Decembrie 2016
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat proiectul de buget pentru anul viitor, dacă social-democraţii vor câştiga alegerile.
Cuprins în programul de guvernare al PSD, documentul ar putea fi supus la vot în 10 zile de la formarea noului guvern, a explicat Liviu Dragnea.
"Avem trei direcţii majore ale bugetului de stat pe 2017: creşterea veniturilor populaţiei, creşterea salariului minim, creşterea salariilor din sistemul public, creşterea punctului de pensie şi a pensiei minime, creşterea burselor studenţeşti; a doua direcţie - investiţii masive în economia românească; a treia - reducerea taxelor, TVA zero la vânzarea de locuinţe, la materiile prime în agricultură, pentru pensionari CASS-ul va fi eliminat, iar impozitul pe venit pentru cei cu pensii mai mici decât 2 mii de lei va fi zero", a spus Dragnea.
Nicuşor Dan: Vrem o administraţie transparentă
Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, susţine reindustrializarea ţării la un nivel economic competitiv, creşterea nivelului de trai al cetăţenilor şi legi clare pentru toată lumea.
"Vrem să avem o administraţie transparentă, eficientă, infrastructura, un sistem de sănătate normali şi educaţie. Acestea sunt domeniile în care România trebuie să investească pentru a progresa. Vrem respectarea legii, vrem ca nimeni să nu fie deasupra legii şi, în sensul ăsta, o să milităm pentru eliminarea oricărie imunităţi care nu este legată de exprimarea unei opinii politice", a susţinut Nicuşor Dan.
Hunor: România are toate şansele să aibă o creştere economică de 4 - 5%
Manifestul electoral al UDMR prevede creşterea salariului minim pe economie, scutirea de impozite a familiilor cu mulţi copii, finalizarea autostrăzii "Transilvania" şi susţinerea dezvoltării agriculturii - toate acestea fiind propuneri realiste, susţine liderul UDMR, Kelemen Hunor.
"România are toate şansele, dacă nu se va întâmpla vreo nenorocire în ţară sau pe plan externen, bineînţeles, o criză economică, să aibă o creştere economică de 4, chiar 5% în următorii ani, deci inclusiv creştere salarială, inclusiv investiţiile în infrastructură, în agricultură şi tot ce am propus noi în această campanie, poate să aibă o susţinere bugetară-financiară", a spus Hunor.
Gorghiu: Propunem o Românie în care oamenii să aibă bunăstare
Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, reaminteşte, de ce formaţiunea sa susţine pe premierul Dacian Cioloş pentru un nou mandat la Palatul Victoria.
"Noi îl avem, ca propunere de prim-ministru, pe Dacian Cioloş. Este o alegere care înseamnă dezvoltare, o alegere care înseamnă onestitate, o alegere care înseamnă, cel puţin pe 2016, o creştere economică de 6 procente. Noi propunem un alt fel de paradigmă: propunem o Românie în care oamenii să aibă bunăstare", a spus Cioloş.
Tăriceanu: Vreau o altă Românie
Programul economic, propus de Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, este "România, cea de-a 7-a putere economică a Europei".
Aflat la Constanţa, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a lansat un apel la vot.
"Vreau o altă Românie, în care cetăţenii să se poată exprima, în care, noi, cei care suntem reprezentanţii cetăţenilor, să le putem duce mai departe năzuinţele. Cred că aceasta este menirea noastră cea mai importantă. Dar ea nu se poate realiza, decât cu sprijinul cetăţenilor şi prin votul lor. De aceea, vă chem, pe 11 decembrie, să faceţi un efort, pentru ca rezulatul să nu mai lase loc niciun fel de posibilitate de interpretare", declară Călin Popescu-Tăriceanu.
Băsescu: Pe adevăruri ne-am bazat toată campania
11 decembrie, este o zi importantă pentru Partidul Mişcarea Populară, pentru că formaţiunea participă pentru prima dată la alegerile parlamentare, aminteşte, la final de campanie, liderul PMP, Traian Băsescu.
"Am prea multă experienţă şi ştiu prea bine problemele acestei ţări, ca să nu le spun aici. Şi pe adevăruri ne-am bazat toată campania. Să ştiţi că acest entuziasm, al unei creşteri economice, care, dacă îi întrebaţi pe politicieni, nu ştiu de ce se pronude, este unul care nu prefigurează cele mai bune situaţii", a susţinut Traian Băsescu.
Agenda candidaţilor
Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, are programată, de la această oră, conferinţă de presă, la Timişoara, iar liderul UDMR, Kelemen Hunor se întâlneşte cu premierul Ungariei, Viktor Orbán, la Satu Mare.
De la ora 14:00, social-democraţii din Braşov transmis ultimele mesaje de campanie, iar la Constanţa, Uniunea Salvaţi România oragnizează o dezbatere publică cu tema "Corupţie, democraţie şi dezvoltare".
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Decembrie 2016
Articole pe aceeasi tema