PSD: Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă ar trebui dezbătut în Parlament

Social-democraţii consideră că PNRR ar trebui să fie dezbătut în mod transparent în Parlament.

Adăugat: 24 Martie 2021
Ultima actualizare:24 Martie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Social-democraţii consideră că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă ar trebui să fie dezbătut în mod transparent în Parlament şi susţin că documentul propus de Guvern nu are o viziune strategică, aşa cum cere Uniunea Europeană.

Executivul a analizat săptămâna trecută, în prima lectură, proiectul acestui plan care, după ce va fi aprobat de Guvern, va fi transmis Comisiei Europene pentru negocieri.

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, consideră însă că planul nu are la bază un studiu de impact, nu prevede măsuri coerente, cu ţinte clare de îndeplinit pentru fiecare domeniu şi nu asigură o dezvoltare locală echilibrată la nivel naţional:

Sorin Grindeanu: Acest plan nu pune în centrul său ceea ce de fapt cere Comisia Europeană: cetăţeanul, familia şi generaţiile tinere. Din perspectiva noastră, ceea ce au prezentat până acum, acest aşa-zis plan, pune în centru oamenii care se află în momentul ăsta la putere, la guvernare, firmele lor de casă, care să facă ori consultanţa de proiecte, ori să devină o sugativă pentru banii europeni.

Social-democraţii au prezentat şi viziunea lor asupra acestui plan, cu accent pe dezvoltarea economică prin digitalizare, protecţia mediului, acces echitabil la sănătate, competitivitate şi inovare.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Martie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza