PSD nu susţine discriminarea pozitivă pe criterii etnice

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a reaiterat, azi, la Reghin, principiul PSD de a nu susţine discriminarea pozitivă pe criterii etnice.

Adăugat: 8 Iulie 2015
Ultima actualizare:8 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, coordonator politic al PSD
trimite pe mail

Într-o conferinţă de presă susţinută astăzi, la Reghin,  Liviu Dragnea, a declarat că UDMR nu a avut "o viaţă uşoară" cu social-democraţii, deoarece PSD a plecat de la un principiu de la care nu s-a abătut şi anume nesusţinerea discriminării pozitive pe criterii etnice, informează corespondentul RRA.

În opinia sa, toţi cetăţenii români sunt egali în drepturi şi PSD nu doreşte ca în comunităţile mari de cetăţeni români de etnie maghiară, unde există minorităţi de naţionalitate română, românii în minoritate de acolo să aibă de suferit şi să fie puşi în dificultate.

Dragnea nu a vrut să intre în detalii, a promis însă că, la momentul oportun, va spune mai multe despre acest subiect, şi că acest lucru se va produce undeva tot în Transilvania.

El a amintit însă,  despre ceea ce s-a petrecut în toamna anului trecut, când la inaugurarea DJ 174A  Vatra Dornei - Borsec a tăiat doar panglica tricoloră, refuzând să taie şi o panglică în culorile steagului secuiesc, pusă acolo la sugestia preşedintelui CJ Harghita, Borboly Csaba.

Dragnea a răspuns întrebărilor presei referitoare la afirmaţia lui Kelemen Hunor, la votul din plenul Parlamentului României pentru susţinerea numirii lui Răzvan Mihai Ungureanu la şefia SIE, când liderul UDMR a spus că nu i-a fost uşor să stea alături de Victor Ponta, transmite corespondentul RRA, Raul Matiş.Autor:
Raul Matiş
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza