PSD nu renunţă la proiectul de reorganizare administrativă

PSD nu a renunţat la proiectul de reorganizare administrativă, a cărui aplicare poate duce la o reformă a statului, declară preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

Adăugat: 13 Mai 2016
Ultima actualizare:13 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedintele PSD
trimite pe mail

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, la Piteşti că actuala organizare a ţării în opt regiuni de dezvoltare nu mai este viabilă.

Social democraţii nu au renunţat la proiectul de reorganizare administrativă, a cărui aplicare poate duce la o reformă a statului, mai spune Liviu Dragnea.

"Faptul că nu se face descentralizare, ne face să ne chinuim cu acelaşi sistem rigid comunist, ultrapiramidal, în care practic piramida este întoarsă, faţă de aşezarea firească - foarte mulţi în administraţia centrală, iar nivelul care e cel mai aproape de cetăţeni, resursele şi decizia sunt foarte mici", a spus preşedintele PSD, Liviu Dragnea. (A consemnat corespondentul RRA, George Cristian Matei).   

Traian Băsescu: Administraţia locală trebuie să garanteze drepturile copilului

Liderul Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, îi sfătuieşte pe candidaţii formaţiunii sale să aibă în vedere respectarea drepturilor constituţionale ale comunităţii.

Administraţia locală trebuie să garanteze drepturile copilului, mai subliniază Traian Băsescu.

"Aş vrea ca primarii noştri să privească la comunitate şi să spună la Botoşani sau la Dorohoi pentru a uşura viaţa mamelor 'eu, primar, construiesc două creşe în Botoşani, în mandatul meu, una în sud şi una în nord, ca să uşurez viaţa familiilor care au copii' ", a susţinut Traian Băsescu. (Declaraţie consemnată de corespondenta RRA, Gina Poenaru, de la evenimentul de lansare a candidaţilor PMP la Botoşani).   

Daniel Barbu: Pimarul trebuie să fie cel care stabileşte standarde

Daniel Barbu este candidatul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru funcţia de primar al Capitalei.

El consideră că menirea unui edil este aceea de a elabora proiecte şi de a veghea la realizarea lor.

"Primarul trebuie să fie cel care stabileşte standarde, criterii şi verifică modul în care serviciile primăriei se ocupă de toate aceste lucruri. Primarul nu e un astfaltator, nu-i un reparator de centrale şi nu e un gunoier aşa, mai de lux. E doar cineva care elaborează politici publice, le pune în operă şi veghează ca standardul de performanţă al acestor politici să fie convenabil pentru noi", a susţinut Daniel Barbu. ( A consemnat Mugur Mihăiţă).   

Investiţiile şi consolidarea digurilo, priorităţile lui Vasile Gudu

Deputatul Vasile Gudu este propunerea PNL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Tulcea.

Priorităţile sale anunţate în programul electoral sunt  investiţiile şi consolidarea digurilor de apărare împotriva inundaţiilor:

"Accentul deosebit trebuie să-l punem pe investiţii care creeză locuri de muncă, aduc bunăstare cetăţenilor, iar Tulcea îşi doreşte totuşi o guvernare de dreapta, pentru că dreapta este cea care aduce prosperitate. Eu cred că liberalii tulceni sunt cei pe care tulcenii şi-i doresc", a susţinut Vasile Gudu. 

Corespondentul RRA,  Irinel Călin, transmite că pentru primăria Tulcea candidatul PNL este Ştefana Zibileanu.   

Kovacs Rihard: Problema Maramureşului este infrastructura

Kovacs Rihard este unul dintre candidaţii UDMR în Consiliul Judeţean Maramureş.

El spune că judeţul are nevoie de o infrastructură corespunzătoare şi de fonduri pentru micii fermieri. 

"Problema cu care ne confruntăm într-adevăr este acea infrastructură din lipsa căruia nu se dezvoltă turismul, pe de o parte. Pe de altă parte, consider că este foarte important ajutoarea micilor fermieri din rural, respectiv a întreprinzătorilor mici şi mijlocii pentru a-şi desfăşura activitatea în Maramureş", a susţinut Kovacs Rihard, într-o declaraţie cosemnată de Adrian Marchiş.   

Fondurile europene, prioritare pentru Titu Bojin

Candidatul UNPR la Consiliul Judetean Timiş Titu Bojin declară că în cazul în care va obţine cel de-al doilea mandat la conducerea acestei instituţii, va continua accesarea de fonduri europene pentru proiecte finanţate în cadrul programelor transfrontaliere cu Serbia şi Ungaria.

El aminteşte că în actualul mandat a realizat o pistă de biciclete construită de-a lungul canalului Bega, transmite corespondentul RRA,  Alina Bujancă.

Agenda electorală de astăzi:

În Bucureşti, Gabriela Firea, candidatul Alianţei PSD-UNPR pentru funcţia de Primar General al Capitalei, se va întâlni cu membri ai asociaţiilor de proprietari din zona Parcul Florilor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va participa alături de candidaţii social-democraţi la un miting electoral organizat, de la ora 17:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Râmnicu-Vâlcea.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu participă la evenimentul de lansare a candidaţilor formaţiunii la Palatul Culturii din Bistriţa, programat de la ora 12:00.

UNPR îşi lansează candidaţii în judeţul Prahova, eveniment la care participă şi preşedintele formaţiunii, Valeriu Steriu - ora 18:00 la Palatul Administrativ din Ploieşti.

Candidatul independent pentru funcţia de primar al municipiului Zalău Gheorghe Stanciu are programată de la ora 14:00 o conferinţă de presă.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
13 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza