PSD, marele câştigător al alegerilor parlamentare din 2016

PSD a câştigat alegerile parlamentare de duminică, obţinând peste 45% din voturi conform datelor oficiale parţiale prezentate de Biroul Electoral Central.

Adăugat: 13 Decembrie 2016
Ultima actualizare:13 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedintele PSD
trimite pe mail

La mare distanţă se situează PNL cu 20%, urmat de USR cu aproape 9%, UDMR - 6% şi de ALDE şi PMP cu câte 5% din sufragii.

PSD va discuta astăzi cu ALDE pe tema cooptării la guvernare în baza unei înţelegeri făcute anterior, nefiind exclusă o eventuală colaborare şi cu UDMR.

"Vorbim întâi în partid, după care vorbim cu colegii de la ALDE şi împreună stabilim calea de urmat, că aşa este firesc. Ce vă pot spune? Nu avem de gând să facem alianţă cu PNL, cu USL sau cu PMP", a precizat Dragnea.  

De menţionat că Liviu Dragnea nu a dat detalii despre propunerea pe care PSD o va înainta pentru funcţia de premier.

Alina Ghorghiu a demisionat

Pe de altă parte, după rezultatul slab obţinut la alegeri, preşedintele PNL, Alina Gorghiu, dar şi alţi lideri liberali şi-au anunţat demisia, urmând ca astăzi să se decidă cine va asigura interimatul până la alegerea noilor lideri.  

"Convocăm rapid Convenţia Naţională a partidului, cea care organizează alegerile în Partidul Naţional Liberal, undeva la jumătatea lunii februarie. În mod cert e nevoie să se stabilească o nouă conducere a Partidului Naţional Liberal, e nevoie de o conducere legitimă, e nevoie de un nou start, de coerenţă,de stabilitate şi de un act politic eficient", a declarat Ghorghiu.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza