PSD marchează 3 ani de la demiterea cabinetului Ungureanu

Premierul Victor Ponta i-a invitat la eveniment pe toţi cei 235 de parlamentari care, la 27 aprilie 2012, au votat în favoarea moţiunii de cenzură ce a dus la căderea guvernului şi la preluarea puterii de USL.

Adăugat: 27 Aprilie 2015
Ultima actualizare:27 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Premierul Victor Ponta, preşedinte al PSD, s-a declarat mândru  că este unul dintre cei 235 de parlamentari care au votat în urmă cu trei ani moţiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului Ungureanu.

"Sunt foarte mândru că am fost unul dintre cei 235 care au votat acea moţiune de cenzură, aşa cum toată viaţa am să fiu mândru că sunt unul dintre cei care am votat suspendarea preşedintelui de atunci. Nu m-am răzgândit, nu m-am împrietenit cu cei pe care i-am dat jos. Cel mai important este că schimbarea n-a fost o întâmplare", a afirmat Ponta în deschiderea evenimentului intitulat "Trei Ani - începutul sfârşitului regimului Băsescu - MRU - Predoiu", desfășurat la Palatul Parlamentului.

Prin organizarea acestui eveniment, PSD a vrut să marcheze trei ani de la demiterea cabinetului Mihai Răzvan Ungureanu.

Liderul social-democrat, premierul Victor Ponta, i-a invitat pe toţi cei 235 de parlamentari care, la 27 aprilie 2012, au votat în favoarea moţiunii de cenzură ce a dus la căderea guvernului şi la preluarea puterii de Uniunea Social Liberală.

Victor Ponta spune că USL a primit un mandat în 2012, de aceea este necesară o analiză a promisiunilor făcute cetăţenilor care au votat USL.

"Câte din lucrurile pe care oamenii le aşteptau le-am făcut şi ce avem de făcut până la finalul mandatului. Toţi parlamentarii PSD, PNL, PC, UNPR sunt votaţi ca parlamentari ai USL, pe acel program de guvernare şi pe acele obligaţii", a spus Ponta.

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a catalogat invitaţia adresată liberalilor drept o acţiune lipsită de pudoare, în încercarea social-democraţilor de a resuscita ideea de USL.

"E destul de ridicol să stai cu domnul Oprea, de exemplu, la acest eveniment, cel care era prin guvernele care au fost răsturnate, sau cu liberalul roşu Călin Popescu-Tăriceanu, care îţi rezolvă problemele în Senat", a spus Alina Gorghiu.

Acţiunea PSD este criticată şi de liderul Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac.

El susţine că USL a adus la guvernare miniştri cu probleme penale şi a făcut promisiuni pe care nu le-a onorat.

"USL a venit la putere şi, în loc de 300 de parlamentari, astăzi avem aproape 600 de parlamentari. Din cauza USL-ului, astăzi, România nu are o perspectivă foarte clară în ceea ce priveşte aderarea la Spaţiul Schengen", a susținut Eugen Tomac.

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu consideră că evenimentul organizat de PSD, prin care se marchează trei ani de la căderea guvernului condus de el, reprezintă un act derizoriu.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza