PSD liseşte de la discursul preşedintelui Traian Băsescu

Victor Ponta a precizat că PSD nu va participa la şedinţa plenului , prin urmare nu va asculta mesajul preşedintelui Traian Băsescu, dar a promis va urmări cu "interes şi speranţă" ce va spune şeful statului.

Adăugat: 9 Noiembrie 2010
Ultima actualizare:9 Noiembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PSD face apel la preşedintele Traian Băsescu,  să dea un semnal în ceea ce priveşte blocarea activităţii la Camera Deputaţilor.Preşedintele PSD, Victor Ponta a dat asigurări  că dacă şeful statului numeşte un alt preşedinte al Camerei Deputaţilor, formaţiunea sa va participa la toate dezbaterile legate de legea educaţiei, legea salarizării, precum şi legea bugetului de stat."Dacă azi, Traian Băsescu îşi face datoria faţă de ţară şi dă drumul deblocării Parlamentului prin numirea unui alt preşedinte la Camera Deputaţilor, noi, cei din PSD, vrem şi suntem pregătiţi să participăm la toate discuţiile privind legea educaţiei, a salarizării unitare şi a bugetului. Totul este în mâna preşedintelui Băsescu" a declarat  marţi dimineaţă, liderul social democraţilor.Victor Ponta a precizat  că PSD nu va participa la  şedinţa plenului , prin urmare nu va  asculta mesajul preşedintelui Traian Băsescu,   dar  a promis va urmări cu "interes şi speranţă" ce va spune şeful statului."Azi nu participăm la şedinţă, însă ne uităm cu interes şi speranţă. Traian Băsescu poate da azi semnalul deblocării Parlamentului', a spus Victor Ponta.îLa rîndul său, liderul deputatilor PSD, Mircea Duşa, a anunţat  marţi, că parlamentarii social-democraţi nu vor participa la şedinţa Camerelor Parlamentului, unde  şeful statului va adresa un mesaj pe teme de politică internă.

 


"Grupurile parlamentare ale PSD nu vor participa la această şedintă, având în vedere că preşedintele nu mai este demult preşedintele românilor şi nu apreciază opoziţia ca un factor de progres democratic,  a declarat  Mircea Duşa.


             
Liderul grupului PSD  susţine  că  principalul vinovat pentru blocajul din Parlament este PDL şi a menţionat că  dacă preşedintele ar dori să deblocheze activitatea în  Parlament atunci ar fi ţinut negocierile "cu fiecare grup parlamentar şi fiecare partid".

 

 

Preşedintele Traian Băsescu vine marţi la Parlament, la ora 15.00, unde va adresa un mesaj senatorilor si deputatilor.Decizia a fost luată marţi de Birourile Permanente reunite.

 

 

Nici PNL   nu va fi prezent în sală, la discursul lui Traian Băsescu , a anunţat liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor Călin Popescu Tăriceanu.

 
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Cătălin Purcaru
Adăugat:
9 Noiembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza