PSD îşi stabileşte priorităţile după alegerea preşedintelui

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte, azi, la Palatul Parlamentului, a doua zi după scrutinul de ieri pentru alegerea preşedintelui partidului, unde singurul candidat a fost Liviu Dragnea.

Adăugat: 12 Octombrie 2015
Ultima actualizare:12 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: arhivă
trimite pe mail

Este pentru prima dată când preşedintele PSD este ales prin vot de toţi membrii partidului, şi nu la un congres.

Duminica viitoare este convocat şi congresul, de unde vor rezulta structurile de conducere ale partidului.

Congresul PSD urmează să valideze preşedintele partidului şi să aleagă viitoarea echipă de conducere a social-democraţilor.

Este pentru prima dată în istoria post-decembristă când preşedintele unui partid nu este ales în cadrul congresului, ci într-un scrutin intern organizat înaintea acestui eveniment.

Indiferent dacă şi-au plătit sau nu cotizaţia, cei aproximativ 500.000 de membri ai partidului a fost chemaţi, astăzi, la urne pentru a-şi alege preşedintele.

Rezultatul votului era previzibil, ţinând cont că, după analizarea dosarelor de candidatură, singurul care a îndeplinit toate condiţiile statutare pentru a rămâne în competiţie este actualul lider interimar al PSD, Liviu Dragnea.

Dacă nu apar evenimente neaşteptate, după rezultatul din această seară congresul PSD ar urma să îndeplinească o simplă formalitate duminica viitoare, prin validarea câştigătorului alegerilor interne.

La congres şi-a anunţat participarea inclusiv preşedintele fondator al partidului, Ion Iliescu.

Un eventual discurs al preşedintelui de onoare al PSD va fi interesant de urmărit, în contextul în care acesta a criticat modul în care conducerea social-ademocraţilor a decis alegerea noului preşedinte.

În opinia exprimată recent de Ion Iliescu, aducerea la urne a tuturor membrilor partidului pentru alegerea preşedintelui aduce aminte de perioada comunistă.

Este aşteptat şi raportul pe care premierul Victor Ponta îl va prezenta la congres, în legătură cu intervalul în care a deţinut funcţia de preşedinte al PSD.

În acest context, trebuie reamintit că este pentru prima dată când un lider al PSD care deţine simultan funcţia de prim-ministru decide să renunţe la conducerea partidului.

Decizia din vara acestui an a dus la revenirea în prim-plan a fostului preşedinte executiv Liviu Dragnea, care a devenit lider interimar al partidului prin votul conducerii PSD.

Şirul evenimentelor declanşate de demisia fostului lider social-democrat Victor Ponta a dus şi la organizarea, înainte de termen, a congresului PSD, aminteşte redactorul RRA.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza