PSD îşi decide viitorul

Majoritatea social-democraţilor s-au pronunţat pentru o analiză serioasă a rezultatului în alegeri, dar şi pentru continuarea guvernării.

Adăugat: 27 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:27 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderii social-democraţi analizează, în Comitetul Executiv Naţional rezultatul obţinut în alegerile prezidenţiale din acest an.

Este prima reuniune PSD într-un for de conducere după scrutinul din 16 noiembrie.

Se aşteaptă ca în cadrul şedinţei social-democraţilor să fie lămurită atât responsabilităţile pentru eşecul din alegerile prezidenţiale, cât şi măsurile care trebuiesc luate împotriva celor care prin declaraţiile lor au adus prejudicii imaginii PSD.

Social-democraţii ar trebui să stabilească şi perioada în care va avea loc Congresul PSD, şi asta pentru că sunt unele voci care vor organizarea congresului cât mai repede, chiar până la sfârşitul acestui an.

Până la încheierea şedinţei nu se ştie exact care va fi poziţia oficială a partidului.

Liderul PSD, Victor Ponta, şi preşedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu, au refuzat să se antepronunţe.

"Nu este cazul să se discute despre excluderi"

Majoritatea social-democraţilor s-au pronunţat înainte de începerea şedinţei pentru o analiză serioasă a rezultatului în alegeri, dar şi pentru continuarea guvernării.

"Nu este cazul pentru moment să se discute despre excluderi, acum când există tensiuni în partid",  afirma preşedintele organizaţiei PSD Sector 1, Cătălin Ivan.

Vanghelie: Vinovaţii să răspundă

În opinia primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie, trebuie analizat serios rezultatul obţinut în alegeri. 

"Punctul meu de vedere nu are importanţă, punctul de vedere al românilor, acela este cel mai important. Toţi avem reponsabilităţi. În baza analizelor, toţi cei care suntem vinovaţi putem să răspundem, mai mult sau mai puţin, este un lucru firesc", a spus Vanghelie.

Nechita: Nu avem nevoie de scandal public

Preşedintele Filialei PSD - Iaşi, Gheorghe Nechita, filială în care social-democraţii au obţinut un scor slab, crede că este important ca PSD să scape de anumite percepţii.

"Nu avem nevoie de scandal public, avem nevoie să discutăm în interiorul partidului. Cei care sunt buni membri de partid, indiferent de  funcţia pe care o au, pot să facă întâi şi întâi discuţii în interior şi apoi să le facă publice. Eu, de la Iaşi, nu am făcut nici un fel de afirmaţii vizavi de partid, dar aştept întâi şi intâi să discutăm în partid şi după aceea putem să avem opţiuni individuale", a spus Nechita.

Sunt şi voci în PSD, cum ar fi liderul Filialei Giurgiu, Nicolae Bădălău, organizaţie care a obţinut un scor bun la alegeri, care doresc organizarea congresului până la sfârşitul acestui an.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
27 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza