PSD își alege echipa de conducere

Liviu Dragnea va fi validat în funcția de președinte al PSD și va fi aleasă noua echipa de conducere, în cadrul unui Congres extraordinar.

Adăugat: 18 Octombrie 2015
Ultima actualizare:18 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Partidul Social-Democrat îşi va reînnoi astăzi echipa de conducere, în cadrul Congresului extraordinar, la care Liviu Dragnea urmează să fie validat în funcţia de lider al formaţiunii.

Pentru celelalte funcţii de conducere, Comitetul Executiv Naţional al PSD a validat, cu două zile în urmă, 23 de candidaturi.

Una dintre noutăţile structurii ierarhice a partidului o reprezintă înfiinţarea a opt funcţii de secretari regionali, câte una pentru fiecare zonă de dezvoltare a ţării.

Funcţia de preşedinte al partidului pentru Liviu Dragnea este aproape o certitudine, ţinând cont că delegaţii prezenţi astăzi la Congres au de îndeplinit o singur formalitate: validarea rezultatului alegerilor interne de săptămâna trecută.

Zgonea versus Niță

Pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD sunt, însă, înscrişi doi candidaţi: preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi fostul ministru social-democrat al economiei, Constantin Niţă.

Pentru funcţiile de vicepreşedinte al PSD mai candidează miniştrii: economiei - Mihai Tudose, sănătăţii - Nicolae Bănicioiu, culturii - Ion Vulpescu şi comunicaţiilor - Sorin Grindeanu.

Pentru cele patru locuri de vicepreşedinte rezervate Organizaţiei de Femei, printre candidate se numără Gabriela Firea şi Ecaterina Andronescu, acest lucru în condiţiile în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că au fost validate 23 de candidaturi pentru toate funcţiile de conducere din partid.

15 candidaturi pentru funcţiile de vicepreşedinţi alocate bărbaţilor pentru 10 locuri; 6 candidaturi înregistrate şi validate pentru cele 4 locuri de vicepreşedinţi alocate Organizaţiei de Femei, a spus Liviu Dragnea.

Se interzice cumulul de funcții

Noul statut al PSD, care va fi supus astăzi aprobării Congresului, ar urma să prevadă interzicerea cumulului de funcţii în partid şi o serie de norme de conduită pe care liderul social-democrat, Liviu Dragnea, a promis că le va detalia în cadrul reuniunii.

Tot astăzi, fostul preşedinte al PSD, Victor Ponta, urmează să prezinte, în Congres, raportul de activitate pentru perioada în care a condus partidul.

La Congres şi-a anunţat prezenţa şi preşedintele fondator al PSD, Ion Iliescu.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza