PSD, indignat de acuzaţiile Sulfinei Barbu la adresa lui Liviu Dragnea

PSD susţine că numai într-un "stat poliţienesc trebuie să-ţi dovedeşti nevinovăţia" în faţa organelor de anchetă, răspunzînd astfel acuzaţiilor liderul PDL, Sulfina Barbu, la adresa lui Liviu Dragnea.

Adăugat: 7 Septembrie 2012
Ultima actualizare:7 Septembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Declaraţiile vicepreşedintelui PDL Sulfina Barbu referitoare la faptul că social-democratul LIviu Dragnea ar trebui să-şi probeze în faţa organelor de anchetă "nevinovăţia" stârneşte indignarea Partidului Social-Democrat.

Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a declarat, vineri, că este "o relaţie clară" între secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, şi DNA şi că acesta "trebuie să îşi probeze nevinovăţia în faţa organelor de anchetă".

"PDL niciodată nu a făcut niciun fel de presiune asupra Justiţiei. Considerăm că e o relaţie clară între Liviu Dragnea şi DNA. Domnia sa trebuie să îşi probeze nevinovăţia sa în faţa organelor de anchetă", a spus Sulfina Barbu, într-o conferinţă de presă, răspunzînd unei întrebări.

Ea a mai spus că PDL a depus, în ziua referendumului, plângeri penale pentru neregulile observate în timpul procesului de votare.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, s-a prezentat, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat în cazul privind referendumul.

PSD: Să dovedească procurorii vinovăţia lui Dragnea

Într-un comunicat al PSD, se afirmă că "doar într-un stat poliţienesc cei acuzaţi trebuie să-şi demonstreze nevinovăţia".

Social-democraţii consideră că într-un stat de drept, aşa cum se speră că poate fi România, cei care formulează acuzaţii trebuie să le demonstreze.

Liderul PSD, Liviu Dragnea este acuzat de procurorii anticorupţie că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul obţinerii unei prezenţe de minimum 60% la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte.

Procurorii îl acuză pe Dragnea că pe listele de alegători figurează minori şi persoane cu drept interzis de a vota.

Potrivit PSD, acuzaţiile formulate la adresa secretarului general al formaţiunii conţin şi "elemente revoltătoare, precum cea în care era incriminată folosirea influenţei politice pentru creşterea participării la vot".Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Septembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza