PSD îl sprijină pe François Hollande la Preşedinţia Franţei

Preşedintele PSD, Victor Ponta, se află la Paris, pentru a-l susţine pe candidatul socialist François Hollande la Preşedinţia Franţei.

Adăugat: 17 Martie 2012
Ultima actualizare:17 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PSD Victor Ponta participă, în aceste zile, la Paris, la o reuniune a liderilor social democraţi şi socialişti europeni de susţinere a candidatului prezidenţial francez, François Hollande.

La reuniune au participat preşedintele Parlamentului European, Martin Schultz, liderii partidelor social democrate din Germania,  Italia şi Belgia.

Liderul PSD a precizat că îl sprijină pe François Hollande la Preşedinţia Franţei, care candidează împotriva actualului preşedinte Nicolas Sarkozy.

"Dincolo de această atitudine sau, mă rog, să zic o acţiune politică comună, îl sprijinim pe François Hollande, sunt nişte alegeri în Franţa extrem de importante nu doar pentru Franţa", a spus Ponta.

Liderul social democrat a precizat  că alegerile din Franţa sunt importante şi pentru România, din perspectiva faptului că  Nicolas Sarkozy a cerut renegocierea acordului Schengen, într-un mod mai restrictiv.

"Sigur, este discursul de dreapta al lui Nicolas Sarkozy împotriva emigranţilor, nu doar împotriva românilor, dar împotriva celor care vin în Franţa şi asta ne afectează pe noi toţi, pentru că libertatea noastră de mişcare în Europa a fost un lucru pe care ni l-am dorit foarte mult", a spus Ponta.

Un alt motiv pentru care alegerile din Franţa sunt importante şi pentru România, este fapul că François Hollande a declarat că , dacă va fi ales, va renegocia Tratatul de guvernanţă fiscală, astfel încât acesta să cuprindă  şi măsuri referitoare la creşterea economică.

"Nu poţi să faci un tratat european în care să pui doar ce faci pentru finanţe, pentru buget, ci trebuie să pui măsuri de creştere economică şi de creare de locuri de muncă. Ori, din punctul meu de vedere şi al României, Tratatul de guvernanţă fiscală nu este foarte avantajos pentru România, ca să folosesc un termen diplomatic", a spus Ponta.

Liderul PSD Victor Ponta a făcut, vineri, o prezentare pe tema tendinţelor antidemocratice actuale din Europa, pornind de la declaraţiile recente ale preşedintelui Nicolas Sarkozy privind revizuirea acordului Schengen, dar şi de la apariţia site-ului anti-imigraţie al partidului extremist olandez PVV.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
17 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza