PSD face scut în jurul Gabrielei Firea

Colegii din PSD sunt alături de Gabriela Firea în faţa atacurilor lansate la adresa sa de Traian Băsescu, susține secretarul general adjunct al PSD.

Adăugat: 14 Aprilie 2014
Ultima actualizare:15 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Gabriela Firea, senator PSD
trimite pe mail

Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct al PSD, afirmă luni că atât el, cât şi ceilalţi social-democraţi sunt alături de colega lor Gabriela Firea, în faţa atacurilor pe care Traian Băsescu le-a lansat la adresa ei şi a familiei sale.

"Suntem alături de Gabriela Firea şi eu şi colegii mei din PSD, în faţa atacurilor fără precedent pe care Traian Băsescu le-a formulat împotriva ei şi a familiei sale. Ameninţările, şantajul şi jignirile proferate la adresa unui membru al Parlamentului sunt nemaiîntâlnite şi neacceptate în niciun stat membru al Uniunii Europene", susţine Codrin Ştefănescu.

Secretarul general adjunct al PSD adaugă că declaraţia şefului statului la adresa Gabrielei Firea vine "într-un moment în care toţi liderii PSD sunt vânaţi, în fiecare zi, de sistemul creat de el".

"Se fabrică dosare la comandă, se fac arestări televizate, trupele de mascaţi ridică aleşi locali din locuri publice, chiar şi familiile celor vizaţi - soţii, copii, părinţi - sunt hărţuiţi şi hăituiţi. Şi toate acestea culminează cu ameninţările pe care Băsescu le face direct de la pupitrul Palatului Cotroceni. Concluzionând, chiar dacă fiecare dintre noi ştim că suntem ţinta directă a răzbunărilor de tip mafiot din partea lui Băsescu, ţin să o asigur pe colega noastră, Gabriela Firea, că PSD va continua până la capăt bătălia cu regimul creat de acesta în 10 ani. Iar zilele camarilei băsiste şi a sistemului odios susţinut de el se apropie de sfârşit", mai afirmă Codrin Ştefănescu, într-un comunicat de presă.

Plângere penală împotriva președintelui

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Parlament, că, în urma "atacului" mafiot al şefului statului la adresa senatoarei Gabriela Firea, va fi depusă, marţi, o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu, pe care o doreşte semnată de cât mai mulţi parlamentari, inclusiv din opoziţie.

El a afirmat că "până în luna decembrie, președintele va răspunde în fața legii".

Amintim că preşedintele Băsescu a declarat la un post de televiziune că "senatorul Gabriela Firea mai bine să se uite pe moşia soţului ei unde este primar, pentru că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu-i atentă".

Ulterior, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, a afirmat că senatoarea PSD Gabriela Firea nu are de ce să se simtă îngrijorată sau intimidată dacă soţul său, primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, nu a comis nicio ilegalitate în procesele de retrocedare şi restituire.

Premierul a precizat totodată că va fi sesizată şi conducerea Parlamentului European cu privire la atitudinea preşedintelui Traian Băsescu faţă de senatorul PSD Gabriela Firea.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
14 Aprilie 2014
Ultima actualizare:
15 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza