PSD: Decizia CCR privind alegerile într-un singur tur este firească

PSD consideră firească decizia judecătorilor CCR privind desfăşurarea alegerilor locale într-un singur tur.

Adăugat: 4 Mai 2016
Ultima actualizare:4 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Codrin Ştefănescu
trimite pe mail

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, afirmă că, în cazul în care propunerea liberalilor de organizare a alegerilor locale în două tururi de scrutin ar fi fost pusă în practică, s-ar fi  amânat organizarea  şi desfăşurarea  alegerilor din 5 iunie, până în luna octombrie.

Social democratul Codrin Ştefănescu a declarat pentru Radio România Actualităţi, că prin încercarea de  a impune desfăşurarea  alegerilor locale în două tururi,  conducerea PNL a urmărit să îşi menţină o serie primari în funcţii.

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis  astăzi că  alegerile locale din 5 iunie se vor desfăşura într-un singur tur de scrutin.

"Nu am găsit nici un motiv, nu s-a adus nici un argument care să justifice schimbarea practicii Curţi Constituţionale în domeniu. Dintotdeauna Curtea a spus că este rolul parlamentului să stabilească Legea electorală. De altfel, şi Comisia de la Veneţia spune că nu este nici o problemă, nu se încalcă legile, nu se încalcă dreptul de a alege sau de a fi ales prin faptul că se condiţionează de existenţa unor semnături. Iar, pe articolul 101 s-a respins ca inadmisibil pentru că acest articol nu are legătură cu cauza dedusă judecăţii. Mai avem încă 30 de dosare până astăzi venite cam cu acelaşi obiect, dar sigur nu vom schimba practica de azi până mâine", a spus preşedintele CCR, Augustin Zegrean la finalul şedinţei.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
4 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza