PSD decide soarta Guvernului Grindeanu

Soarta Guvernului Grindeanu se decide la şedinţa coaliţiei de guvernare PSD-ALDE.

Adăugat: 14 Iunie 2017
Ultima actualizare:12 Aprilie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Sorin Grindeanu
trimite pe mail

Social democraţii sunt nemulţumiţi de întârzierea punerii în practică a unor prevederi din programul de guvernare, opinie cu care este de acord şi ALDE.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că unii lideri social democraţi ar fi cerut demisia sa, nu însă şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Există nemulţumiri în rândul social democraţilor din cauza comunicării deficitare la unele ministere, dar şi a întârzierii punerii în practică a unor prevederi din programul de guvernare, între care şi neimplementarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spunea că nu este importantă componenţa executivului, ci punerea în practică a programului cu care partidul a câştigat alegerile.

Mai mulţi lideri PSD consideră că premierul Sorin Grindeanu ar trebui să renunţe la funcţie, în timp ce unele organizaţii din ţară şi-au declarat susţinerea pentru şeful guvernului.

S-a vorbit şi despre întâlniri între preşedintele PSD, Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu, în care liderul social democrat i-ar fi cerut să demisioneze din fruntea guvernului.

Premierul Sorin Grindeanu spunea însă astăzi că nu a primit din partea liderului PSD o cerere directă în acest sens.

Sorin Grindeanu a admis că există posibilitatea ca unii membri ai cabinetului să-şi dea demisia, dacă li se va cere acest lucru.

Pe fondul tensiunilor din ultimele zile, au fost vehiculate trei variante: miniştrii să-şi depună demisiile, pentru a forţa demisia premierului, ceea ce ar presupune formarea unui nou cabinet, o altă variantă să fie remaniaţi unii dintre membrii guvernului şi ca soluţie extremă căderea guvernului prin moţiune de cenzură.

Ponta îi scrie lui Dragnea

Printr-o scrisoare deschisă fostul preşedinte PSD, Victor Ponta, a făcut apel la membrii CEX să-l convingă pe liderul social democrat, Liviu Dragnea, să pună pe primul loc interesele partidului şi ale României.

În opinia lui Victor Ponta, conducerea unui partid care îşi execută public prim-ministrul şi guvernul la mai puţin de şase luni de la alegeri, fără absolut nici un motiv obiectiv care să fie explicat votanţilor săi şi opiniei publice, este o conducere care greşeşte.
 Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Iunie 2017
Ultima actualizare:
12 Aprilie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza