PSD decide propunerea de premier

Social democraţii iau în calcul 5-6 variante pentru funcţia de premier.

Adăugat: 26 Iunie 2017
Ultima actualizare:26 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedintele PSD
trimite pe mail

Conducerea PSD alege la acerastă oră ce candidat pentru funcţia de premier va propune partenerilor din ALDE şi ulterior la consultările de la Cotroceni.

Sunt luate în calcul 5-6 variante, una dintre propuneri fiind ministrul interimar de Interne Carmen Dan, a confirmat pentru jurnalişti liderul PSD Liviu Dragnea.

"Carmen Dan a fost una din propuneri si am rugat-o să vină (n.r - la şedinţa CExN", a declarat liderul PSD, precizând faptul că toţi cei care au fost propuşi pentru a-i urma lui Sorin Grindeanu, la Palatul Victoria, sunt de faţă la această şedinţă", a spus Dragnea.

El a adăugat că există cinci-şase variante pentru funcţia de premier.

"Am avut, şi ieri şi zilele trecute, discuţii cu aproape toţi preşedinţii de organizaţii, cu două excepţii, care sunt plecaţi din ţară, cu o serie de parlamentari, cu o serie de colegi din ţară şi au reieşit cinci-şase variante, pentru postul de prim-ministru, am discutat aseară, azi-noapte şi azi-dimineaţă, cu fiecare dintre ei, şi împreună, şi se degajează o soluţie pe care o să vreau să o propun în CEx şi cei care au fost, care au reieşit din discuţiile cu preşedinţii de organizaţii, vor vorbi şi ei", a declarat Dragnea înaintea şedinţei conducerii PSD. 

Întrebat ce va face PSD dacă preşedintele Iohannis nu va accepta prima propunere a PSD, Liviu Dragnea a răspuns: "Teoretic, ar trebui să accepte, eu am văzut toate declaraţiile dumnealui şi poziţia din ultima perioadă care trebuie să recunosc că mi s-a părut o poziţie corectă. Adică, nu s-a implicat chiar dacă poate au fost tentaţii în această speţă şi cred că vrea stabilitate, ca şi noi". 

PSD şi ALDE au fost chemate împreună la consultările de la Cotroceni, programate să înceapă la ora 15.00.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
26 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza