PSD decide numele noului premier

Comitetul Executiv Naţional al PSD se întruneşte din nou pentru a decide numele celui pe care-l va propune în locul lui Mihai Tudose în fruntea Guvernului.

Adăugat: 16 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:16 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Demisia lui Mihai Tudose din funcţia de premier va ajunge astăzi la preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului va lua act de aceasta şi va emite un decret prin care postul va fi declarat vacant, dar decizia va intra în vigoare abia după publicarea în Monitorul Oficial.

Comitetul Executiv Naţional al PSD se întruneşte din nou pentru a decide numele celui pe care-l va propune în locul lui Mihai Tudose în fruntea Guvernului.

Aseară, social-democraţii au decis retragerea sprijinului politic pentru premierul Mihai Tudose, iar acesta şi-a înaintat demisia.

El preciza la finalul şedinţei PSD că interimatul funcţiei ar putea fi asigurat de vicepremierul Paul Stănescu.

Întrebat de jurnalişti, la ieşirea de la Comitetul Executiv Naţional al PSD dacă are ceva să îşi reproşeze Mihai Tudose a precizat că îşi dorea să facă mai mulţi kilometri de autostradă sau mai multe spitale.

Concluzia generală a Comitetul Executiv Naţional al PSD, care a votat pentru retragerea sprijinului politic pentru Mihai Tudose a fost că nu se mai poate continua aşa, a precizat, tot aseară, liderul partidului Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia au existat mai multe reproşuri la adresa lui Mihai Tudose, între acestea fiind ultimele apariţii televizate. Exista şi o stare conflictuală între partid şi guvern, dar şi în interiorul guvernului a mai precizat

"Este de aşteptat ca şedinţa de astăzi a social-democraţilor să aducă o propunere de premier pe care PSD să o înainteze preşedintelui Klaus Iohannis", a spus Liviu Dragnea.

Reamintim că premierul Mihai Tudose a fost învestit în funcţie în 29 iunie 2017, după demiterea Guvernului Grindeanu, la şase luni de la învestire, prin moţiune de cenzură a PSD.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza