PSD decide componența Guvernului Dăncilă

Conducerea PSD se reuneşte, luni, pentru a definitiva componenţa noului guvern condus de Viorica Dăncilă.

Adăugat: 21 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:21 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Viorica Dăncilă și Liviu Dragea. Foto: Agerpres
trimite pe mail

Reprezentanţii ALDE au anunţat, deja, că doresc să-şi păstreze şi în viitorul executiv portofoliile şi persoanele aflate în funcţie, social democraţii vor o analiză asupra propiilor miniştri.

Schimbări în componenţa cabinetului de la Palatul Victoria sunt aşteptate să vină din tabăra PSD.

Nu au fost ridicate până acum semne de întrebare pentru finalizarea mandatului, pentru miniştrii de la muncă, afaceri interne, apărare, agricultură, dezvoltare regională, afaceri europene şi mediul de afaceri.

Pentru celelalte portofolii din executiv discuţiile rămân deschise până mâine, la încheierea şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

"Componenţa guvernului se discută în interiorul structurilor statutare, pentru că este un guvern politic. Orice prim-ministru are drept de veto, în final. Vom avea discuţii, aşa cum am avut pentru candidatul la funcţia de prim-ministru, vom avea discuţii pentru fiecare candidat la funcţia de membru al guvernului", a spus Liviu Dragnea.

Reprezentanţii ALDE au anunţat că doresc să-şi păstreze atât portofoliile, cât şi miniştrii aflaţi în funcţie.

Opoziţia este, însă, hotărâtă să blocheze în Parlament învestirea celui de-al treilea guvern PSD-ALDE.

"Vom avea discuţii, în cursul săptămânii viitoare, cu toţi actorii relevanţi şi, de asemenea, cu orice parlamentar cu care considerăm noi că se poate vorbi cât de cât normal. Doamna Dăncilă nu are nicio calitate ca să exercite funcţia de prim-ministru. Este o sfidare la adresa românilor să vii cu asemenea propunere de premier", a susținut Ludovic Orban.

Votul de învestire pentru guvernul condus de Viorica Dăncilă este aşteptat să fie dat de Parlament cel mai probabil pe 29 ianuarie, într-o sesiune extraordinară a legislativului.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
21 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza