PSD contestă Legea cadru de salarizare la Curtea Constituţională

Senatorul PSD, Dan Şova, a declarat că în sesizare se invocă încălcarea mai multor articole din Constituţie, cum ar fi restrângerea temporară a unor drepturi.

Adăugat: 23 Decembrie 2010
Ultima actualizare:23 Decembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Dan Şova a declarat, joi, că restrângerea unor drepturi,  şi anume a unor drepturi salariale nu este constituţională, decât dacă este o măsură temporară.

 

"...iar decizia Curţii Constituţionale a stabilit că această măsură poate fi constituţională dacă e menţinută numai până la 31 decembrie. Deci, permanentizarea scăderii salariilor cu 25% este o măsură considerată neconstituţională de către Curte dacă depăşeşte data de 31 decembrie" a mai spus senatorul social-democrat.PSD invocă în sprijinul contestaţiei şi decizia Curţii Constituţionale, care a statuat că reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor poate fi constituţională numai dacă este valabilă până la 31 decembrie 2010.


Reducerea peste o anumită limită sau peste o anumită perioadă a drepturilor salariale este considerată, de social- democraţi, drept o încălcare a dreptului la proprietate.

 

 
Curtea Constituţională va lua în discuţie, în 28 decembrie, sesizările formulate de 53 de parlamentari PNL pe legile privind salarizarea pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Petruta Obrejan
Reporter:
Alina Bordeiaşu
Adăugat:
23 Decembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza