PSD cere lamuriri despre autostrada Bechtel

Social Democraţii solicită sesizarea procurului general al Statelor Unite, cu privire la autostrada Bechtel.

Adăugat: 15 Septembrie 2011
Ultima actualizare:16 Septembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PSD va trimite o scrisoare ambasadorului SUA, Mark Gittenstein, prin care îi va solicita să sesizeze procurorul general al Statelor Unite cu privire la afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căreia compania Bechtel ar fura statul român, a anunţat, senatorul Olguţa Vasilescu.

''Pe domnul Gitenstein îl vom ruga să sesizeze procurorul general al SUA cu declaraţiile preşedintelui României. Dacă statul român este furat de compania Bechtel, aşa cum spune preşedintele Traian Băsescu, managerii ei trebuie să fie pedepsiţi penal. A doua scrisoare este adresată companiei Bechtel prin care anunţăm conducerea firmei că dacă nu reacţionează la declaraţii, înseamnă că le acceptă tacit şi că au furat statul român, condiţie în care vom face şi noi o sesizare la DNA'', a precizat purtătorul de cuvânt al Departamentelor PSD,Olguţa Vasilescu.

Ea a mai spus, joi, la o conferinţă de presă, că o altă scrisoare va fi trimisă companiei Bechtel şi a anunţat că PSD va cere preşedintelui Traian Băsescu să facă publice toate dovezile privind ''potenţiale interese sau acte de corupţie'' în legătură cu contractul Bechtel.

Luna trecută, ministrul transporturilor Anca Boagiu a anunţat că Bechtel va termina doar construcţia celor două tronsoane de autostradă începute.

Costul pentru Autostrada Transilvania va fi redus la 7 milioane de euro pe kilometru, cu 50% mai puţin decât înainte, potrivit ministrului transporturilor.
 Autor:
Alexandra Cristea
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
15 Septembrie 2011
Ultima actualizare:
16 Septembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza