PSD analizează posibilitatea unei de moțiuni cenzură

PSD este nemulţumit de modul în care autorităţile au gestionat criza şi ia în considerare depunerea unei moţiuni de cenzură dacă executivul va neglija priorităţile cetăţenilor în această perioadă.

Adăugat: 10 Mai 2020
Ultima actualizare:10 Mai 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PSD îi cere Guvernului să precizeze pe ce bază legală vor fi limitate drepturile şi libertăţile cetăţenilor în perioada stării de alertă, care ar urma să fie instituită din 15 mai.

Social-democraţii susţin că restricţiile şi sancţiunile pentru nerespectarea acestora pot fi aplicate, conform Constituţiei, doar prin lege adoptată în parlament.

De altfel, PSD este nemulţumit de modul în care autorităţile au gestionat criza şi ia în considerare depunerea unei moţiuni de cenzură dacă executivul va neglija priorităţile cetăţenilor în această perioadă.

Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: Dacă Guvernul va continua să neglijeze priorităţile României, dacă va continua să neglijeze priorităţile oamenilor, ne vom vedea puşi în situaţia de a ne gândi la o asemenea moţiune. Ce este foarte important este să ştim că PSD nu este majoritar în parlament, iar o asemenea moţiune va trebui să fie rezultatul unei negocieri cu celelalte forţe parlamentare. Suntem pregătiţi să negociem cu orice formaţiune politică din parlament pe măsuri în sprijinul României.

 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Mai 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza