PSD-ALDE informează Cotroceniul de retragerea sprijinului politic Cabinetului Grindeanu

Coaliţia PSD - ALDE i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu şi cabinetului său.

Adăugat: 15 Iunie 2017
Ultima actualizare:15 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE (stânga) şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea
trimite pe mail

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au anunţat, aseară, la finalul reuniunilor de conducere ale celor două formaţiuni, că această decizie a fost luată din cauza slabei performanţe a executivului, care nu a îndeplinit decât jumătate din prevederile programului de guvernare.

Liviu Dragnea a spus că PSD e pregătit, împreună cu ALDE, să formeze un nou guvern, iar astăzi va avea loc o altă reuniune la vârf a partidului pentru desemnarea unui nou prim-ministru. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că potrivit analizei activităţii din primele şase luni a rezultat că unii dintre miniştri nu au dat rezultatele pentru care şi-au luat angajamentul.

El a precizat că sunt mai multe capitole de recuperat prevăzute în programul de guvernare cu care PSD a câştigat alegerile.

"PSD este pregătit, împreună cu colegii de la ALDE, să formeze un nou guvern, care va avea o foaie de parcurs mult mai bine structurată care va cuprinde şi acţiunile şi măsurile necesare pentru a se recupera întârzierea. Continuarea guvernării în actuala stare, cu Sorin Grindeanu sau nu prim-ministru, risca ca în România, în trei luni de zile, programul de guvernare să devină un document aproape imposibil de pus în practică". Liviu Dragnea

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că şeful unui guvern trebuie să fie mâna forte care să coordoneze membrii cabinetului pentru îndeplinirea obiectivelor asumate.

"Un guvern şi un prim-ministru care nu mai beneficiază de sprijinul politic nu mai poate funcţiona. În mod normal, primul ministru, în asemenea condiţii, îşi dă demisia. Guvernul este pus în imposibilitatea practică de a funcţiona şi prin faptul că miniştrii şi-au anunţat demisiile şi sigur că aşteptăm la gestul de onoare necesar din partea primului ministru". Călin Popescu Tăriceanu.

Cei doi lideri au precizat că la finalul şedinţei coaliţiei a fost trimisă o scrisoare preşedintelui României prin care este înştiinţat că actualul premier nu mai are susţinere politică.

Conducerea social-democraţilor se va reuni astăzi într-o nouă şedinţă pentru a desemna persoana care urmează să fie propusă pentru funcţia de premier.Autor:
Mugur Mihăiţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza