PSD acuză Guvernul că nu vrea să aplice Legea salarizării

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu a declarat că poziţia Guvernului referitoare la proiectul noii legi a salarizării este, pe fond, "o amânare sine die a aplicării acesteia".

Adăugat: 13 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:13 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Social-democraţii acuză guvernul Cioloş că nu doreşte să aplice Legea salarizării bugetarilor.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, susţine că anunţul guvernului privind constituirea unui alt grup de lucru care să elaboreze proiectul de lege, precum şi iniţierea unor noi discuţii cu reprezentanţii sindicatelor, autorităţilor locale şi parlamentului sunt o dovadă clară că actualul executiv nu vrea să aplice Legea salarizării.

"Poziţia Guvernului, prin declaraţia purtătorului de cuvânt, Dan Suciu, referitoare la proiectul 'noii legi a salarizării' este, pe fond, o amânare sine die a aplicării acesteia, adică o bătaie de joc la adresa a 1,2 milioane de salariaţi (profesori, medici, cadre militare din armată şi poliţie, angajaţi ai administraţiilor locale etc.) şi a familiilor acestora. Guvernul PSD, prin Ministerul Muncii, a finalizat legea salarizării încă din noiembrie anul trecut, proiectul legislativ fiind asumat şi susţinut de PSD şi de partenerii de coaliţie. Pe parcursul unui an au fost organizate consultări şi negocieri cu toate confederaţiile şi federaţiile sindicale, ordonatorii de credite (ministere, autorităţi locale, agenţii naţionale etc.), iar proiectul legii s-a aflat în dezbatere publică tocmai pentru a oferi posibilitatea tuturor celor avizaţi să-şi exprime un punct de vedere", a spus Ştefănescu într-un comunicat de presă.

Reluarea de la zero a procesului de elaborare şi consultare publică va amâna foarte mult finalizarea procesului , mai spun social-democraţii.

Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, să formeze un grup de lucru interministerial care să elaboreze noua lege a salarizării publice, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, care a adăugat că actul normativ ar urma să fie finalizat până la jumătatea lunii februarie.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza