PSD a depus moţiunea de cenzură la Parlament

La Parlament, PSD a depus moţiunea de cenzură prin care speră să demită guvernul Orban.

Adăugat: 30 Ianuarie 2020
Ultima actualizare:30 Ianuarie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Documentul este semnat şi de parlamentari de la UDMR, iar de la această oră conducerea celor două Camere este aşteptată să decidă data la care va avea loc dezbaterea şi votul.

Social-democraţii spun că actualul guvern trebuie demis de urgenţă, pentru că modificarea legislaţiei electorale în prag de alegeri încalcă standardele europene şi se face în absenţa unor consultări şi dezbateri în parlament.

Semnatarii documentului atrag atenţia că decizia guvernului de a-şi angaja răspunderea pe aceste modificări este un abuz de putere care încalcă grav Constituţia şi principiile stabilite de Comisia de la Veneţia, acceptate de statele membre ale UE.

În textul moţiunii de cenzură se arată că instituţiile europene recomandă ca legislaţia electorală să nu fie modificată cu mai puţin de şase luni înainte de data scrutinului.

Social-democraţii susţin că liberalii doresc să schimbe procedura de alegere a primarilordin raţiuni politice, şi nu în interesul cetăţenilor.

La această oră este programată şedinţa conducerii parlamentului, pentru a stabili calendarul prezentării moţiunii de cenzură, dezbaterilor şi votului în plenul reunit.

Pentru a fi adoptată de parlament şi cabinetul Orban să fie demis, moţiunea are nevoie de minimum 233 de voturi favorabile.

PSD se bazează pe susţinerea parlamentarilor UDMR, dar şi pe voturile altor deputaţi şi senatori.


 Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
30 Ianuarie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza