Protocol de înfrăţire Chişinău-Iaşi

Mai multe localităţi din apropierea Chişinăului ar putea obţine fonduri europene transfrontaliere în baza unui protocol de înfrăţire încheiat cu mai multe comune din judeţul Iaşi.

Adăugat: 1 Februarie 2012
Ultima actualizare:1 Februarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit corespondentului Radio România, un prim proiect de colaborare prevede construirea unei alei a domnitorilor români şi a unui parc adiacent la renumitul Combinat de Vinuri Cricova, proiect care va fi inaugurat în luna iunie, după cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad.

Oficiali din cadrul Cancelariei de Stat de la Chişinău au anunţat că în timpul apropiat vor fi lansate alte două proiecte comune între localităţile înfrăţite, încă patru proiecte urmând să fie desfăşurate de către serviciile desconcertate din municipiile Chişinău şi Iaşi.

Secretarul general al Guvernului, Victor Bodu, a menţionat că evenimentul are menirea de a asigura trecerea relaţiilor dintre România şi Republica Moldova la un nivel calitativ nou.

"Colaborarea transfrontalieră ne oferă foarte mari posibilităţi de accesare a fondurilor europene pentru dezvoltarea localităţilor noastre, a infrastructurii de utilităţi şi a infrastructurii sociale", a spus el.

În baza acordurilor de colaborare, autorităţile locale vor avea posibilitatea să facă schimb de informaţii şi experienţe în domenii ca administraţie publică locală, în educaţie, cultură, industrie, protecţia mediului sau turism.Autor:
Lina Grâu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Februarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza