Protestul transportatorilor s-a încheiat

Mitingul transportatorilor din faţa Guvernului împotriva "pirateriei de pe piaţa transporturilor" s-a încheiat.

Adăugat: 26 Aprilie 2017
Ultima actualizare:26 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Protestul organizat de transportatori în Piaţa Victoriei din Bucureşti s-a încheiat după ce aceştia au obţinut promisiunea că o mare parte dintre revendicări le vor fi rezolvate.

Oamenii au ieşit în stradă, nemulţumiţi de ceea ce numesc "pirateria de pe piaţa transporturilor", desfăşurată în special prin platforma Uber.

Mitingul din faţa guvernului s-a încheiat. Conform organizatorilor, în Piaţa Victoriei au protestat 2.000 de taximetre, 150 de microbuze şi 2.200 de persoane.

Astăzi, reprezentanţii COTAR au semnat un protocol la Guvernul României, plecând cu promisiunea că revendicările privind pirateria, transport ilegal vor fi soluţionate luna viitoare, când guvernul va promova proiectul de ordonanţă de urgenţă în maxim 30 de zile cu privire la modificarea Legii 38/ 2003 privind transportul în regim de taxi şi închiriere.

Tot atunci se vor rezolva şi problemele cu care se confruntă transportatorii, inclusiv atribuirea traseelor Bucureşti-Ilfov.

În acest moment se circulă normal, au fost ridicate restricţiile din Piaţa Victoriei şi Şoseaua Kiseleff, nu sunt probleme în trafic, în continuare poliţiştii Brigăzii Rutiere asigură fludizarea circulaţiei.

În contextul protestelor transportatorilor de persoane, care au loc, astăzi, la Bucureşti, reprezentanţii companiei Uber precizează că vor să colaboreze cu autorităţile române pentru a găsi o soluţie de reglementare a serviciilor sale, în concordanţă cu recomandările Comisiei Europene.

Compania subliniază că serviciile pe care le oferă sunt în totalitate fiscalizate, iar filiala românească a firmei îşi achită taxele la bugetul de stat.

Totodată, pasagerii primesc o factură fiscală după fiecare cursă, mai menţionează compania Uber.

Uber este o aplicaţie pe telefonul mobil care conectează pasagerii cu şoferii unor maşini dispuşi să ofere contra cost servicii de transport.Autor:
Ramona Alexandrescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
26 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza