Protestele au fost reluate în Capitală

Câteva zeci de oameni s-au strâns, luni, în Piaţa Universităţii din capitală, unde cer demisia preşedintelui Traian Băsescu şi alegeri anticipate.

Adăugat: 6 Februarie 2012
Ultima actualizare:6 Februarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Claudiu Crăciun, protestatarul din Piaţa Universităţii, perceput ca lider al manifestanţilor, apreciază că demisia premierului Emil Boc este o schimbare necesară, dar nu suficientă, adăugând că protestul va continua până la demisia preşedintelui Traian Băsescu.

Claudiu Craciun, doctor în ştiinţe politice şi cadru didactic la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative , a declarat, pentru Mediafax, că demisia Guvernului este "o victorie importantă în plan simbolic".

"Demisia Cabinetului condus de Emil Boc este o schimbare necesară, dar nu suficientă. Ştim cine este promotorul şi responsabilul pentru derapajele instituţionale anti-democratice şi măsurile economice iresponsabile. Traian Băsescu. El trebuie să îşi anunţe demisia sau termenul la care şi-o va da. Până atunci protestele nu se vor opri ci vor creşte în intensitate. Să nu se iluzioneze nimeni", a spus Claudiu Crăciun.

Vorbind despre proteste, acesta s-a referit şi la partidele de opoziţie, care "pot profita" de acestea, dar nu le pot provoca "şi cu atat mai puţin opri", el lăsând să se înţeleagă că protestatarii doresc să continue "mai degrabă fără partide".

"Cetăţenii vor să fie demni şi puternici, împreună, dar mai degrabă fără partide", a spus Crăciun, cel care, de mai bine de trei săptămâni, dă tonul scandărilor din Piaţa Universităţii din Bucureşti.


 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
6 Februarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza