Proteste violente la Chișinău împotriva Guvernului

La Chişinău, peste 2.000 de oameni protestează în faţa sediului Parlamentului Republicii Moldova, în urma învestirii guvernului condus de Pavel Filip.

Adăugat: 20 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:20 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Proteste la Chișinău. Sursa: Radio Chișinău
trimite pe mail

UPDATE 3 Protestatarii au fost scoși din cladirea Parlamentului, iar cordonul forțelor de ordine a fost refăcut.

UPDATE 2 Altercațiile dintre protestatari și forțele de ordine continuă. Protestatarii înaintează pas cu pas și au ajuns deja la etajul doi a clădirii Legislativului.

UPDATE 1 Protestatarii au reușit să pătrundă la primul nivel, parterul sediului Legislativului.

Au avut loc altercaţii între protestatari şi reprezentanţii forţelor de ordine.

Unii dintre scutieri au fost scoşi câte unul din cordoane şi chiar au fost loviţi, bătuţi de către manifestanţi, de către mulţime; unii s-au ales cu anumte leziuni, transmite Vasile State de la Radio Chișinău.

Ședinţa de depunere a jurământului de către noul guvern la Preşedinţia Republicii Moldova nu va mai avea loc miercuri seara,  cel puţin aşa am fost informaţi de Serviciul de presă al Administraţiei Prezidenţaile.

UPDATE La Chişinău, peste 2.000 de oameni protestează în faţa sediului Parlamentului Republicii Moldova, în urma învestirii guvernului condus de Pavel Filip.

Potrivit ultimelor informaţii furnizate de Radio Chişinău, protestatarii au spart uşa din spate a clădirii, iar poliţiştii stau baricadaţi la intrare.

Manifestanţii încearcă să intre în clădire peste baricade şi scandează lozinci antiguvernamentale.

Amintim că Parlamentul Republicii Moldova a aprobat astăzi, cu 57 de voturi, programul de guvernare şi lista cabinetului condus de premierul Pavel Filip.

În timpul şedinţei pentru învestirea Guvernului Filip, un grup de deputaţi ai Partidului Socialist a blocat tribuna centrală a Parlamentului în timp ce premierul desemnat prezenta programul de guvernare al noului cabinet de miniştri. "Înarmaţi" cu vuvuzele, pancarte şi fluiere, deputaţii socialişti au scandat: "Doar alegeri anticipate!".Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza