Proteste SANITAS în centrul Capitalei

Principalele revendicări ale sindicaliştilor sunt eliminarea plafonului de 30% pentru acordarea sporurilor specifice, acordarea sporurilor pentru condiţii de muncă şi aplicarea intergrală a creşterilor salariale pentru toţi angajaţii din sănătate.

Adăugat: 19 Octombrie 2017
Ultima actualizare:19 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Proteste ale sindicaliştilor SANITAS. Foto: Adriana Turea
trimite pe mail

Câteva mii de sindicalişti din Federaţia SANITAS s-au adunat azi în centrul Capitalei, în semn de protest faţă de modificările legislative de ordin salarial preconizate să intre în vigoare de la 1 ianuarie.

Ei sunt îngrijoraţi că acestea vor avea efecte negative asupra câştigurilor angajaţilor din sănătate.

La această oră (12.00)  este programat ca ei să pornească în marş spre sediul Guvernului din Piaţa Victoriei.

Reporterul RRA, Adriana Turea transmite: În acest moment se fac ultimele pregătiri pentru a pleca în marş pe traseul Piaţa "George Enescu", bulevardul Magheru, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei.

Principalele revendicări ale sindicaliştilor sunt eliminarea plafonului de 30% pentru acordarea sporurilor specifice, acordarea sporurilor pentru condiţii de muncă întregului personal din sănătate şi asistenţă socială, inclusiv personaleului tehnic şi administrativ şi aplicarea intergrală a creşterilor salariale pentru toţi angajaţii din sănătate şi asistenţă socială începând cu 1 martie 2018.

De asemenea, sindicaliştii cer renunţarea la transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, deoarece aceasta va anula creşterea salarială de 25 % prevăzută de lege.

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas au participat la negocieri cu primul ministru şi miniştrii sănătăţii, muncii şi finanţelor, însă nu s-a ajuns la niciun rezultat, iar mâine este anunţată o nouă rundă de negocieri cu Guvernul.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
19 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza