Proteste româneşti la Bruxelles

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România protestează astăzi la Bruxelles faţă de legislaţia din unele ţări europene privind salariul minim care li se aplică şi transportatorilor rutieri.

Adăugat: 14 Iunie 2016
Ultima actualizare:14 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Este vorba despre Germania şi Franţa, care introduc un salariu minim obligatoriu de aproximativ nouă euro pe oră, inclusiv pentru şoferii de tiruri, pe timpul cât tranzitează aceste ţări.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, şi alţi 13 omologi europeni, îi cer Comisiei Europene să oprească aplicarea măsurilor protecţioniste din cele două ţări care nu ar respecta principiul spaţiului unic european.

Ministrul Dan Costescu spune că înfiinţarea Agenţiei Europene Rutiere - poate chiar cu sediul la Bucureşti - ar putea să menţină o legislaţie unitară în Uniunea Europeană. 

"România trebuie să acţioneze mai hotărât în acest domeniu, să îşi protejeze operatorii naţinali de transport şi, foarte important, să creeze un cadru în care să nu mai fie nevoie de intervenţii punctuale ale diverselor ţări, ci de o reglementare la nivel european, unanim acceptată, şi acest cadru este foarte clar - Agenţia Europeană Rutieră. Interesându-ne această agenţie, ne-am păstrat cumva rolul de mediator pentru România, între cele două grupuri, cel de la Vişegrad, care a iniţiat, şi cel din Vest, care îşi protejează puternicoperatorii proprii, şi ne-am păstra acest rol de mediator, care ne va folosi atunci când se va pune probele unde va trebui să fie această agenţie, pe care noi, evident, ne-o dorim la Bucureşti!, a spus ministrul român al Trasporturilor.
 Autor:
Mihaela Mihai
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza