Proteste la Ministerul Sănătăţii

Protestatarii cer creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială, precum şi renunţarea la plafonarea sporurilor.

Adăugat: 27 Martie 2018
Ultima actualizare:27 Martie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Peste 300 de reprezentanţi ai Federaţiei Sanitas din 15 judeţe şi Bucureşti au pichetat astăzi Ministerul Sănătăţii, cerând creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială, precum şi renunţarea la plafonarea sporurilor.

Reporterul RRA, Adriana Turea, a stat de vorbă cu unii dintre protestatari:

"Suntem alături de colegii noştri de la asistenţă medicală şi asistenţă socială. Nu este normal ca la această oră să nu avem un regulament de sporuri. Luna viitoare, colegii noştri din asistenţă socială şi asistenţă medicală nu-şi vor primi salariile deoarece ministrul sănătăţii şi ministrul muncii tărăgănează aplicarea regulamentului de sporuri. Nu se poate să fie o discrepanţă salarială. Pentru toată lumea trebuie să fie majorări salariale. În plus, vrem un contract solid de muncă pe ramura de asistenţă socială şi asistenţă medicală.

Legea 153 ne-a adus numai nemulţumiri. Totodată, scoaterea unui regulament de sporuri care ar fi corespunzător pentru noi, oferta ministerului în proiect nu este bună întrucât o serie din colegi o să piardă un procentaj de sporuri destul de mare.

Nu mi se pare corect ca personalul TESA să fie discriminat.

Vrem să avem şi noi prins în Legea salarizării, corespunzător celor care participă la actul medical", au spus protestatarii.

Membrii Sanitas spun că vor continua să protesteze, iar următoarea pichetare va fi peste două zile la Ministerul Muncii.

Pe de altă parte, ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat săptămâna trecută că legea trebuie respectată şi că nu va renunţa la Anexa 10 din Regulamentul de sporuri, transmite  reporterul RRA .Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza