Proteste la Chișinău. Cetățenii acuză fraudarea alegerilor

La Chişinău, câteva mii de oameni protestează acuzând fraudarea turului decisiv al alegerilor prezidenţiale, precum şi împiedicarea cetăţenilor moldoveni din străinătate de a participa la scrutin.

Adăugat: 14 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:14 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Proteste la Chișinău după alegeri. Foto: Radio Chișinău
trimite pe mail

Oamenii s-au strâns în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi se îndreaptă către sediul Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova.

Ministerul moldovean de Externe susţine că pentru turul al doilea al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova a trimis aproape 290 de mii de buletine de vot pentru secţiile de votare din străinătate, cu 6.4 la sută mai multe decât în turul întâi.

Precizarea a fost făcută astăzi, după ce mai mulţi ceţăţeni moldoveni aflaţi în ţări din vestul Europei au susţinut că ar fi vrut să voteze, dar s-au terminat buletinele de vot, transmite Radio Chişinău.

De asemenea Ministerul de Externe de la Chişinău a comunicat că din cele aproape 290 de mii de buletine de vot au fost utilizate în cele 100 de secţii de votare din afara graniţelor Republicii Moldova mai mult de jumătate au rămas nefolosite.

Socialistul Igor Dodon, declarat susţinător al apropierii de Federaţia Rusă a învins-o pe pro-occidentala Maia Sandu ieri în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, între cei doi existând o diferenţă de peste 70 de mii de voturi.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza