Proteste în stradă pe tema salarizării bugetare

Aproximativ 50 de poliţişti, membri ai sindicatului Pro Lex, au pichetat astăzi sediul Guvernului, nemulţumiţi de ordonanţa de urgenţă privind salarizarea din sectorul bugetar.

Adăugat: 8 Iunie 2016
Ultima actualizare:8 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: arhivă foto
trimite pe mail

Potrivit reporterului RRA, Daniela Mănuţă, protestul a durat numai 20 de minute, întrucât Primăria nu a autorizat manifestaţia.

Preşedintele Pro Lex, Vasile Lincu, a declarat că nemulţumirile sunt legate de decizia Ministerului Muncii de a reduce la jumătate majorările salariale prevăzute iniţial pentru a fi acordate poliţiştilor şi militarilor.  

"Din promisiunea făcută, de o creştere de 20%, de fapt, acoperirea unei inechităţi, în sensul că unii aveau salariul de merit inclus în salariul de bază, alţii nu. Peste noapte, adică, luni, mai exact, am aflat că a redus cu 10% această creştere, urmând să dea 15% celor care au /.../ Nemulţumirea este una reală, firească, este chiar o jignire la adresa celor care lucrează în stradă, îşi sacrifică viaţa şi nu este drept ca prin jocuri de culise să ia astfel de decizii", a susţinut Vasile Lincu. 

Preşedintele Pro Lex a mai spus că în urma consultării cu membrii din teritoriu se va decide dacă vor mai organiza alte proteste.

Şi pensionarii au ieşit în stradă

Zeci de pensionari afiliaţi la mai multe asociaţii din ţară au protestat astăzi în faţa Ministerului Muncii, nemulţumiţi de veniturile pe care le încasează.

Ei cer majorarea punctului de pensie cu 45%, ridicarea plafonului de impozitare a pensiilor la 2.000 de lei, precum şi elaborarea unei legi a pensiilor.

La ora 13.00,  o parte dintre pensionari continuă protestul în faţa clădirii guvernului şi au promis că vor picheta şi în zilele următoare Ministerul Muncii.Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza