Proteste în Piaţa Victoriei

În jur de două mii de persoane protestează la această oră în Piaţa Victoriei din capitală (ora 19.00), cerând abrogarea Ordonanţei 7, care modifică legile justiţiei.

Adăugat: 24 Februarie 2019
Ultima actualizare:24 Februarie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Transmite reporterul RRA, Iulian Olescu: Oamenii spun că recent adoptatele prevederi din domeniul judiciar afectează independenţa magistraţilor. Manifestanţii cer de asemenea demisia guernului.

Oamenii continuă să vină la acest protest organizat în Piaţa Victoriei, organizat ca de obicei prin intermediul reţelelor de socializare.

Trebuie să vă spun în primul rând că traficul este oprit pe întreg perimetrul Pieţei Victoriei, cu excepţia arterei care trece prin faţa clădirii Guvernului spre bulevardul Aviatorilor.

De altfel, Poliţia Rutiera a comunicat că traficul a fost deviat /.../ şoseaua Kiseleff şi bulevardul Aviatorilor cu aplicare de la intersecţia cu strada Arhitect Ion Mincu şi, de asemenea, se restricţionează traficul pe strada Paris, de la intersecţia cu strada Tirana, către Piaţa Victoriei.

Totodată, a fost restricţionat traficul şi pe bulevardul Aviatorilor, sensul dinspre statuia Aviatorilor către Piaţa Victoriei.

La faţa locului sunt prezente şi efective ale Poliţiei şi Jandarmeriei, care supraveghează derularea în condiţii normale a protestului.

Reprezentanţii Jandarmeriei au mutat acele garduri metalice, care îi separă pe protestatari de spaţiul carosabil din faţa clădirii Guvernului.

Manifestanţii, într-adevăr, scandează împotriva coaliţiei de guvernare şi împotriva corupţiei, spun că au ieşit în stradă de această dată în special pentru acea ordonanţă de urgenţă care modifică legile justiţiei şi care ar aduce atingere independenţei sistemului judiciar.

Proteste au loc în această seară şi în alte oarşe din ţară precum Sibiu sau Cluj.Autor:
Iulian Olescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Februarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza