Proteste în fața Sălii Palatului, la Congresul PSD

În fața Sălii Palatului, acolo unde se desfășoară Congresul PSD, mai mulți protestatari au scandat "Demisia!".

Adăugat: 10 Martie 2018
Ultima actualizare:10 Martie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Mugur Mihăiță. Protest în fața Sălii Palatului
trimite pe mail

Aproximativ 100 de persoane au venit cu pancarte, cu steaguri şi scandează în faţa Sălii Palatului "Demisia!".

Sunt, practic, aceleaşi sloganuri pe care le auzim duminică de duminică la mitingurile din Piaţa Victoriei sau din faţa Parlamentului.

Pe pancarte pot citi că acestea cer stoparea legilor pentru corupţi, demisia şi desfiinţarea comisiei lui Iordache, o altă cerinţă a lor este reprezentarea corectă a mandatelor pentru parlamentarii repartizaţi românilor din diaspora.

Într-adevăr, au avut loc nişte împingeri, nişte îmbulzeli, în urma cărora trei persoane au fost conduse pentru a fi legitimate la secţie. A fost şi un, să zicem, dialog între părţi.

Delegaţi social-democraţi i-au huiduit pe protestatarii de aici, din faţa Sălii Palatului, informează redactorul RRA, Mugur Mihăiță.

Trei protestatari, ridicați

Trei protestatari au fost ridicaţi în această dimineaţă de forţele de ordine, în timp ce manifestau în faţa Sălii Palatului din Bucureşti, unde se desfăşoară congresul PSD.

În legătură cu acest incident, Jandarmeria a precizat că trei persoane au fost duse la secţia de poliţie pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Ulterior, acestea au fost sancţionate cu amenzi între 800 şi 3.000 de lei pentru că au împiedicat forţele de ordine să-şi îndeplinească obligaţiile de serviciu.

Totodată, Jandarmeria aminteşte că este interzisă desfăşurarea simultană a două sau mai multe adunări publice distincte, în acelaşi loc sau pe aceleaşi trasee, indiferent de caracterul acestora.

Sursa citată arată că organizarea sau participarea la astfel de acţiuni, desfăşurate în acelaşi loc şi în acelaşi timp cu adunările publice declarate, indiferent de modul de exprimare, constituie contravenţie, dacă nu reprezintă elemente ale unei infracţiuni, informează corespondenți RRA.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza