Proteste în Capitală împotriva restricţiilor pentru limitarea pandemiei

O nouă seară de proteste faţă de restricţiile pentru limitarea pandemiei a adunat oameni nemulţumiţi în Bucureşti.

Adăugat: 4 Aprilie 2021
Ultima actualizare:4 Aprilie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Protestele au început în Piaţa Universităţii, pentru ca la final să protesteze în faţa Parlamentului.

Organizatorii au citit şi o declaraţie în 10 puncte, prin care cer abrogarea unor acte normative sau măsuri luate de autorităţi în pandemie, după cum a constatat reporterul RRA Bogdan Isopescu.
 

Reporter: Printre cele mai criticate măsuri luate de autorităţi, protestatarii indicau programul scurt al magazinelor, închiderea şcolilor şi purtarea măştii în spaţiile libere.

Pe de altă parte, cei care au organizat protestele au semnat o declaraţie în 10 puncte, prin care cereau abrogarea unor acte normative sau măsuri luate de autorităţi pe fondul pandemiei.

"Încetarea tuturor restricţiilor şi a stării de alertă, implicit eliminarea obligativităţii măştii", a spus unul dintre organizatori.

La 18:30 a început marşul către Piaţa Victoriei, acolo unde s-au strâns cei mai mulţi protetatari, între 1.000 şi 2.000 de pesoane, pentru ca în final marşul să se finalizeze la orele 22:00, în faţa Parlamentului.

Prezenţa protetatarilor pe stradă după orele 20:00 a fost permisă în virtutea Paştelui catolic, moment când restricţiile s-au aplicat abia după ora 2:00 noaptea. Pe de altă parte, declarau poliţiştii şi jandarmii, protestatarii au fost pasibili de amenzi pentru cel puţin două lucruri; în primul rând, pentru lipsa măştilor şi pentru faptul că protestul a presupus strângerea la un loc a mai mult de 100 de persoane.

18 manifestanţi, reţinuţi

Ieri, procurorii au decis să-i reţină pentru 24 de ore pe 18 manifestanţi dintre cei care au participat la protestele violente din Piaţa Unirii, în noaptea de luni spre marţi.

Sunt acuzaţi de ultraj, distrugere şi deţinere ilegală de muniţii, 14 jandarmi au fost răniţi, bănci şi trei staţii de autobuz, un automat de distribuire răcoritoare au fost distruse în centrul capitalei, potrivit bilanţului violenţelor din acea noapte. Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Aprilie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza