Proteste de stradă împotriva graţierii şi a modificării codurilor penale

Oamenii au ieșit din nou în stradă, la puțin timp după adoptarea de către Guvern a proiectului privind graţierea și modificarea Codurilor penale prin ordonanță de urgență.

Adăugat: 31 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:1 Februarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE ora 4.00 Câteva mii de bucureşteni au protestat în această noapte în piaţa Victoriei faţă de adoptarea aseară de către Guvern a proiectului de lege privind graţierea şi a Ordonanţei de urgenţă de modificare a Codurilor Penale.

Nemulţumiţi, oamenii au cerut demisia premierului şi a Guvernului.

După cum ne-a relatat cu puţin timp în urmă reporterul RRA, Andrei Şerban, protestatarii şi-au anunţat intenţia de a reveni în Piaţa Victoriei.

Proteste similare au avut loc şi în mai multe oraşe din ţară, informează corespondenţii RRA din Ploieşti, Sibiu, Oradea, Timişoara, Bacău, Cluj şi Constanţa

UPDATE ora 0.00 Câteva mii de persoane protestează, în fața Guvernului,  faţă de deciziile Executivului cu privire la modificarea şi completarea Codurilor penale, la graţierea unor pedepse şi la măsuri educative privative de libertate.

Numărul persoanelor este în creștere.

Străzile din jurul Pieței Victoria sunt blocate, oamenii scandează lozinci împotriva Guvernului si a PSD, transmite redactorul RRA, Andrei Șerban.

UPDATE ora 22.00 Cateva zeci de persoane au ieşit în această seară în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului, pentru a protesta împotriva ordonanţelor privind graţierea unor pedepse şi modificarea codurilor penale.

Jandarmii le-au cerut protestatarilor să nu staţioneze pe trotuarul din faţa Palatului Victoria, iar aceştia s-au conformat, plimbându-se prin apropierea sediului.

Şi la Cluj-Napoca a avut loc în această seară un protest, la care au participat câteva zeci de persoane, a informat corespondentul Radio România, Claudiu Pădurean.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, un proiect de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate, a anunţat ministrul Justiţiei, Florin Iordache.

Potrivit lui Iordache, Legea privind graţierea unor pedepse "nu vizează violatorii, faptele de corupţie, actele cu violenţă, recidiviştii, pedepsele cu suspendare", prioritară fiind recuperarea prejudiciului.

Totodată, Guvernul a adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă, modificarea codurilor penale.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
31 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:
1 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza