Proteste ale transportatorilor români la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene

Reprezentanţi ai transportatorilor români au protestat în faţa sediului Reprezentanţei Comisiei Europene din Bucureşti.

Adăugat: 31 Mai 2016
Ultima actualizare:31 Mai 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Reprezentanţi ai transportatorilor români au protestat astăzi în faţa sediului Reprezentanţei Comisiei Europene, nemulţumiţi de legea salariului minim din Franţa.

Legea va intra în vigoare la 1 iulie şi pe timpul cât tranzitează teritoriul francez, transportatorii vor trebui să-şi plătească angajaţii cu cel puţin 9,79 de euro pe oră, precizează reporterul RRA, Ramona Alexandrescu.

Ei consideră că măsura este abuzivă şi au anunţat că vor depune la Comisia Europeană o rezoluţie comună cu colegii din opt ţări europene împotriva legii franceze.

Preşedintele Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri, Radu Dinescu reclamă faptul că nu există o reacţie a Comisiei Europene în această situaţie.

"Reclamăm lipsa de acţiune a Comisiei Europene în faţa multitudinii de acţiuni sau iniţiative ale diferitelor state membre de a ridica bariere neoprotecţionisme în transport rutier. De data asta vorbim clar de Franţa care impune legea salariului minim. Este nemaiîntâlnit să duci ceva de la Bucureşti la Paris şi pe teritoriul Franţei să fiu obligat să plătesc, conducătorul auto român, cu salariul din Franţa. Această abordare o considerăm că este absolut abuzivă. În măsura în care Comisia nu ia măsuri noi ne vom coordona acţiunile de protest şi la Bruxelles tocmai pentru a ridica şi la nivelul Parlamentului European aceste probleme", a afirmat acesta.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
31 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza